Американські вчені заявили, що люди похилого віку частіше брешуть в соцмережах.

До таких висновків прийшли співробітники університетів Нью-Йорка і Прінстона.

Вчені провели дослідження, в якому брали участь 3,5 тисячі американців у віці від 65 років. Експеримент почали ще в 2016 році.

Протягом кількох років участникии експерименту повинні були користуватися Facebook. Зазначається, що лише деякі до початку дослідження мали сторінку в цій соцмережі. Як показали підсумки, люди, що належать до зазначеної вікової категорії, в два рази більше публікують неправдиві новини, ніж ті, чий вік 45-65 років. Також, люди похилого віку в 7 разів частіше публікую фейки, ніж молодь у віці 18-29 років.

Поки вчені не можуть пояснити, чому так відбувається. Вони думають, що дана тенденція може бути пов'язана з низьким рівнем досвіду у літніх людей щодо користування Інтернетом. Також вчені припускають, що вразливість до фейків є наслідком втрати концентрації уваги в похилому віці.

Нагадаємо, Вчені знайшли зв'язок між алкоголем і перфекціонізмом: дізнайся, звідки приходять все твої проблеми

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Перфекціонізм – фактор ризику психічних розладів, зокрема тривожності і депресії, розладів харчової поведінки і алкоголизма.

Про це говориться в результатах дослідження канадських вчених.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Біологи розповіли про страшну загрозу у Світовому океані: вони найдавніші істоти на планеті

протягом багатьох тисячоліть природа вибудовувала екологічний баланс і найменші порушення чи втручання в цій складній системі призводять до незворотних наслідків.

Медузи, як і інші жалкі (лат. Cnidaria), входять до числа найдавніших істот на планеті: вони старше динозаврів і дерев, передає Хвиля.

ТакожЗнай.ua" писав про те, що Імунітет навчилися зміцнювати світлом смартфона: подробиці революційного відкриття

Фахівці медичного центру Джорджтаунського університету визначили цікавий факт, що синій колір, який випромінює Сонце, в людській шкірі активізує циркуляцію імунних клітин. Світло з короткою довжиною хвилі, окрім Солнца, випромінює також екрани сучасних гаджетів, в тому числі і смартфонів.