Марсохід Аерокосмічного управління США Curiosity зробив прощальне Селфі на хребті гори Віра Рубін і покотився Анізія - до глинистої низині поблизу гори Еоліда.

За весь цей час ровер встиг зібрати 19 зразків марсіанських порід грунту, вийшов з ладу без видимої причини і мало не зародив життя на Марсі - у вересні 2016 року ровер опинився в небезпечній близькості до водних потоків Марса, вчені NASA переживали про можливість зараження планети земними мікроорганізмами. Новину опублікував офіційний сайт NASA.

Ця локація - фінальний пункт призначення основної місії і ровера. Curiosity трохи проїде по схилу гори, після чого в NASA будуть думати, що робити далі.

15 січня за допомогою камери MAHLI на кінці маніпулятора марсохід зробив серію з 57 кадрів, які після зшивання докупи склали новий автопортрет "К'юріосіті".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Просуванням дослідження планети Марс займається так звана

"Марсіанська наукова лабораторія"

- одна з місій NASA, в ході виконання якої на Марс був успішно доставлений і експлуатується марсохід третього покоління "Кьюрьосіті" (в англійському -

"цікавість, допитливість"

). Марсохід є автономною хімічну лабораторію в кілька разів більше і важче попередніх марсоходів "Спірит і" Оппортьюніті ".

На даний момент марсохід вже пройшов близько двадцяти километрів, вчені приймають рішення щодо його долі.

Читайте також про космос і астронавтики:

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчора ввечері, 28 січня, було рівно 33 роки, як світову космонавтику потрясла трагедія американського шаттла Challenger: в аварії ракети-носія з човником загинули всі сім членів екіпажу - астронавти NASA.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що один з кратерів на астероїді Рюгу тепер називається "Колобок" - на честь персонажа однойменної східнослов'янської казки. Досить незвичайне рішення назвати частину космічного тіла персонажем з казки. Що найдивніше, ім'я йому дали саме японські вчені.

Крім того, портал "Знай.ua" писав про те, що американське космічне агентство NASA звернуло увагу на те, як почастішало падіння метеоритів на землю за останні 290 мільйонів років. Так, непрохані «гості з космосу» тепер прилітають в кілька разів частіше, ніж за останні 700 мільйонів років, однак лякатися не слід.

Ще "Знай.ua" писав про те, що вчені виявили найхолодніше місце у Всесвіті. Воно розташоване не на інших планетах або галактиках. Найхолодніше місце у Всесвіті знаходиться на Міжнародній космічній станції.