Американські дослідники провели дуже цікаву, і швидше за все корисну роботу. Відомо, що група вчених з декількох університетів США додали до двох стандартних пар азотистих основ ще дві. В результаті вийшов полімер hachimoji DNA з вісьмома нуклеотидами.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Sceince Alert.

Вчені пояснили, що ДНК і РНК складаються з чотирьох нуклеотидних основ - A, T, G, C, у кожній з них знаходяться азотисті основи - аденін, тимін, гуанін і цитозин відповідно.

У синтезованої ланцюжку ДНК, закодованої літерами Z, P, S, B, знаходяться водневі зв'язки ZP і SB. За словами хіміка Стівен Беннер, аналіз хатимодзи-ДНК дозволить зрозуміти, як життя за межами Землі може зберігати інформацію.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ці нові букви вводять десятки нових хімічних параметрів в структуру подвійної спіралі - дослідники сконструювали сотні спіралей хатимодзи-ДНК, які складаються з різних конфігурацій природних і синтетичних основ, а потім перевірили їх стійкість. Крім того, ланцюжок хатимодзи-ДНК володіє власною регулярною структурою, яка не залежить від послідовності елементів.

Варто нагадати, що деякі напої та продукти можуть викликати втома і сонливість. Про це розповіла виданню Аіф лікар-дієтолог, кандидат медичних наук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські вчені провели дослідження і з'ясували, від чого залежить людська краса.

Психологами було проведено спостереження, в ході якого встановлена цікава закономірність. Такий висновок фахівців, що генетика абсолютно не впливає на красу. Головні фактори у цьому питанні – це соціальні аспекти, тобто загальноприйняті "стандарти" в тому чи іншому суспільстві. У ході дослідження фахівці зверталися до учасників експерименту з проханням оцінити по фото, наскільки красивий той чи інший людина. Результати показали практично ідентичні відповіді.

Нагадаємо, п'яна жінка за кермом трохи не знеструмила Київ з-за сварки з чоловіком.

Як повідомляв Знай.uа перебудовує ДНК: генетики розповіли, як алкоголь викликає залежність.

Знай.uа писав, у Канаді виявили рідкісну єнота: один на 750 тисяч особин.