Нещодавно німецькі вчені зробили справжнє відкриття в галузі науки - вони представили 15 біомаркерів крові, за якими можна діагностувати рак молочної залози на ранній стадії.

Доктор Сара Шотт та професор Крістіан Зон розповіли про те, що новий аналіз може вийти на ринок уже в цьому році. Тест має діагностувати рак молочної залози не гірше за МРТ чи маммографію. Новий тест також може замінити старі діагностичні методи, бо він виявлятиме рак молочної залози раніше й точніше.

В основі цього методу лежить процедура під назвою "рідка біопсія", що означає "вибірка рідких тканиин". Цей метод застосовувався багатьма вченими з різних країн, таких як Данія, Польща, Нідерланди. Тоді вчені навчилися ідентифікувати до 8 різних видів раку за допомого рідкої біопсії.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Метод удосконалили, адже вчена з Гейдельберзького університету зупинилися на 15 біомаркерах крові. Вони як сигнальні речовини клітин раку, які розповсюджуються по крові. Тест може врятувати багато жінок, особливо віком до 50 років, які потрапляютьу зону ризику. У таких пацієнтів шанс виявлення хвороби вищий - до 80-90%.

Раніше ми писали, що вчені з університету Ноттінгем Трент з'ясували, що коти, власники яких нервові або тривалий час переживають стрес, частіше страждають від різних захворювань. Про це пише видання PsyPost.

За словами фахівців, багато котячих притулків, коли прилаштовують тварин, звертають увагу в основному на матеріальні фактори (власне житло, забезпечення збалансованого харчування, фінансовий достаток). Але, якщо вірити останнім дослідженням, на здоров'я кота серйозно впливає також те, як з ним спілкується власник.

Нагадаэмо, що вчені розповіли, що відбувається з погодою: готуйтесь до кардинальних змін.

Як повідомляв портал Знай.uа, штучний інтелект навчили малювати котів: виглядає так собі. Вчені використали такий самий алгоритм, як і на людях.

Також портал Знай.uа писав, що під час клінічної смерті жінка побачила всі минулі життя: я зрозуміла, як працює Всесвіт.