На тестової майданчику в р. Бріггс (штат Техас, США) приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace провів успішний тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha. Варто відразу зазначити, що тест пройшов успішно, хоч і тривав цілих 60 секунд.

Ракета-носій Alpha буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 1000 кілограмів корисного вантажу. Перший запуск запланований на грудень 2019 року з військово-повітряної бази Ванденберг у штаті Каліфорнія (США). Швидше за все, ракета буде відправляти в космос або різні зонди і супутники, або ж корисний вантаж для МКС, в якому мешкають космонавти.

Компанія планує з 2021 року запускати дві таких ракети на місяць. У планах також розробка більш важкої ракети “Бета”, яка, ймовірно, буде складатися з трьох скомпонованих разом ракет “Альфа”. Однак, ракета одноразова, на відміну від Falcon 9 Ілона Маска і компанії SpaceX.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Firefly Aerospace – приватне аерокосмічне підприємство з офісами р. в Остіні (штат Техас, США) і н. Дніпрі. Виробництво ракет розташоване в Техасі, а в Дніпрі українські співробітники компанії розробляють частина обладнання.

Нагадаємо, експерти перевірили новий флагман Samsung Galaxy S10 на ремонтопридатність. На подив публіки, він заробив всі 3 бала і 10. Це означає, що куди простіше купити новий пристрій, ніж відремонтувати. Враховуючи незвичайні параметри екрана, його ремонт обійдеться в 10 000 грн, якщо не більше. Втім, відремонтувати гаджет самостійно точно не вийде.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Meizu представив бюджетний смартфон Note 9. Головною фішкою девайса виявилася топова камера. До того ж, новинка вже з'явилася в Україні. Що стосується цін на прилавках, за девайс доведеться заплатити близько 7 500 гривень.

Знай.uа писав, що популярний месенджер Viber раптово додав нічну тему для додатків на смартфон. Активувати її досить просто, і кожен бажаючий може випробувати новий функціонал програми.