Унікальна знахідка була зроблена у французькому місті Шербур під однією автостоянкою. Мова йде про кам'яний саркофаг, який пробув під землею приблизно тисячу років.

Відкриття було зроблено випадково під час реконструкції об'єкта, передає видання "Archaeology News Network".

Плита виявилася пристойних розмірів – 1,2 метра в довжину і 0,3 в ширину. Вже встановлено, що в 10-11 століттях на місці виявлення об'єкта знаходилося кладовище. Саркофаг виявився схожим на труни, які робили для Меровінгів – першої династії франкських королів, які правили протягом трьох сотень років (5-8 ст.).

На кришці вчені помітили написи, зроблені на вже мертвій латині. У самому саркофазі були людські останки, які, на жаль, не були ідентифіковані. Одне відомо точно – цей чоловік був дуже заможним, так як тільки у нього був кам'яний саркофаг.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як зазначили експерти, на місці, швидше за все, була похована жінка. Дослідження повинні пролити світло на цей момент, вони будуть проведені найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що ще з осені минулого року на Володимирській гірці в Києві ведуться активні розкопки археологів. Про результати дослідження цієї території розповів в ефірі програми Культура. Live В'ячеслав Баранов – археолог, заступник начальника архітектурно-археологічної експедиції Інституту археології НААУ.

Так, за словами археолога, розкопки стартували в листопаді 2018 року, пов'язані з початком будівництва пішохідного мосту над Володимирським узвозом, який з'єднає Володимирську гірку та парк.

Нагадаємо, історики розповіли, чим хворіли кияни в давнину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" археологи знайшли найдавніший загублене місто.

"Знай.uа" писав, у найдавнішій аметистовій шахті знайшли згадки про Понтія Пілата.