Музика разюче впливає на ефективність роботи мозку.
Людям вже давно про це відомо, але лише недавно феномен почали досліджувати з позиції конкретно наукового експерименту.

Результати не змінилися, але механізм роботи став куди яснішим і зрозумілішим. І так, прослуховування улюбленої музики впливає на фізіологію мозку. На щастя – позитивно. І навіть не має значення мелодійність, головне, щоб музика подобалася, передає joinfo.ua.

Які механізми включаються в мозку при прослуховуванні улюбленої музики?

У 2012 році дослідники з університету Колорадо, США, провели масштабне дослідження. В ході його піддослідних поміщали в магнітно-резонансний томограф та включали їм їхню улюблену музику. Після цього – спостерігали за мозковою активністю.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В результаті вдалося з'ясувати наступне:

  • При прослуховуванні улюбленої музики підвищуються рівні зв'язності окремих областей мозку. Це стимулює креативність та творчі здібності.
  • При прослуховуванні улюбленої музики підвищуються адаптивні здатності клітин організму в цілому. У тому числі і тих, що відповідають за імунітет.
  • Також поліпшується психосоціальна взаємодія.
  • Змінюється рівень секреції стероїдних гормонів, за рахунок чого знижується рівень запальних процесів в організмі і підвищуються регенераційні властивості. Також спостерігалася підвищена активність в області гіпокампу – можна припустити, що музика стимулювала утворення нових нервових клітин.
  • Також музика помітно підвищує пластичність нейронів – тобто, здатність клітин утворювати між собою стійкі зв'язки. Це не тільки зміцнює пам'ять, але і допомагає боротися зі стресом.

Нагадаємо, що найкращі прем'єри серіалів квітня 2019 не залишать байдужими фанатів драми, фантастики і біографій. Радио МАКСИМУМ зібрало кращі новинки серіалів, які вийдуть у світ у другий місяць весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа", починаючи з середи, 27 березня, на телеканалі 1+1 стартувало довгождане продовження проекту Квартал 95 - серіал "Слуга народу 3".

Також "Знай.uа" писав, що костюмована драма "Кріпосна" стала найуспішнішим серіалом грудня за останні кілька років.