Прослуховування австрійського класика Вольфганга Амадея Моцарта подовжує життя.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету охорони здоров'я штату Юта після того, як перевірили вплив його композицій на тривалість життя мишей з епілепсією, пише Daily Mail.

Результати наукової роботи показали, що миші, слухали музику під час прийому ліків, рідше вмирали від передчасної смерті, ніж їх родичі, які страждають на епілепсію і не піддавалися впливу музики.

Вольфганг Амадей Моцарт

До кінця дослідження понад 80 % мишей-епілептиків, яким включали Моцарта, були ще живі, порівняно з 50 % епілептичних гризунів з контрольної групи.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Американський вчені вважають, що це може бути пов'язано з впливом класичної музики на запалення. Композиції австрійського генія, як вони предпролагают, зміцнює серцево-судинне здоров'я.

"Той факт, що музика може знизити смертність — вкрай несподіване і дуже захоплююче відкриття", — заявив провідний автор дослідження доктор Булай, який вивчав епілепсію протягом десятиліть.

Музика лікує

У рамках своєї наукової роботи доктор Булай хотів дізнатися, чи зможуть миші, які слухають музику, отримати той самий ефект, що і люди, які відвідують сеанси музичної терапії.

Дослідники вводили мишам кілька ліків від запального або хірургічногоболю. Половина мишей під час прийому ліків слухали Моцарта, а половина — ні.

Вчені виявили, що класичні композиції посилили дію ібупрофену, знизивши запалення у мишей на 93 %.

До свого здивування дослідники з Університету штату Юта виявили, що епілептичні миші, які зазнали впливу Моцарта, жили довше, ніж їх однолітки.

Музика лікує

Нагадаємо, потеря слуха збільшує ймовірність передчасної смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нейрологи запропонували свою теорію, чому ми отримуємо задоволення від музики.

Також "Знай.uа" писав, що експерти з Каліфорнійського університету ідентифікували набір генів, які впливає на ризикованість у вчинках.