Вчені виявили два види крихітних жаб сімейства короткоголових. Ці тварини унікальні тим, що їх скелет яких здатен випромінювати світло.
Про це пише "Громадське".
Ці незвичайні істоти, які носять назву Brachycephalus ephippium і B. Pitanga мешкають у лісах Бразилії. Не зважаючи на їх крихітний розмір (менше 1 сантиметра), вони надзвичайно отруйні.

Вчені почали досліджувати ці види жаб близько двох років тому, зокрема, науковці намагались з'ясувати, як вони шукають собі пару.

Brachycephalus ephippium і B. Pitanga

Дослідники були здивовані, коли дізнались, що ці земноводні не чують власного квакання, адже їхній слуховий апарат не пристосований до сприйняття звуків потрібної частоти.

Хоча більшість жаб саме завдяки звукам більшість жаб шукають собі партнера.

Brachycephalus ephippium і B. Pitanga

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також група науковців з'ясувала, що вирости скелета цих земноводних, які розташовані безпосередньо під шкірою, починають яскраво світитися, якщо підсвітити їх ультрафіолетом: візуально амфібія стає плямистою.

Зазначається, що флюоресценція кісток у хребетних це не рідкісне явище, водночас зазвичай воно відрізняється значно меншою яскравістю.

Цей випадок, за словами науковців, є досить особливим і наразі незрозумілим. Ймовірно, така особливість має відношення до приманювання протилежної статі, а можливо — до відлякування хижаків.

Дивіться: Топ найотруйніших жаб

Нагадаємо, на Мадагаскарі знайшли найкрихітнішу жабу, менша за ніготь.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, вчені змогли розшифрувати мову деяких тварин.

Раніше портал Знай.ua писав, що дослідники знайшли ефективний спосіб боротьби з комарами.