16 червня 2013 року, через день після того, як марсохід Curiosity виявив метан, місія Mars Express на орбіті навколо Червоної планети, виявила сліди цього газу в тому ж регіоні. Це відмінна новина для всіх любителів космосу. Іншими словами, колонізація Марса може пройти куди простіше, якщо всередині планети виявлять величезні поклади газу.

Це перший випадок, коли дві окремі одиниці обладнання виявили метан в одному і тому ж регіоні планети одночасно.

На Марсі глобальна концентрація метану незначна порівняно із земною - вона з'являється сплесками з середнім світовим значенням всього 10 мільярдних часток. Для Землі цей показник становить близько 1800 частин на мільярд. На жаль, скористатися всіма перевагами копалин на планеті не вийде через мінімальних запасів.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що в руках глави Xiaomi засікли загадковий смартфон. Повідомляється, що цей девайс отримає топовий процесор Snapdragon 855. Крім цього, апарат позбавиться від вирізу і дірок в екрані, а фронтальну камеру розмістять в самому корпусі, що дозволить збільшити площу дисплея на лицьовій панелі, а також приховати фронтальну камеру при необхідності.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Meizu 16s вперше засвітився в мережі. Повідомляється, що девайс отримав топовий процесор, а його показники продуктивності вважаються на сьогоднішній день флагманськими. Про ціну поки говорити рано, але апарат знаходиться в сегменті флагманських смартфонів.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft показала нові ноутбуки Surface 2. І хоча зовні вони не змінилися, начинка дозволить ноутбуку набагато швидше, і обробляти набагато більше інформації. Правда, за новенький ноутбук доведеться заплатити близько 1400 доларів, що досить дорого для сучасного ноутбука, навіть для продукції Apple.