Вчені виявили в зразках порід Марсу сліди нітратів і нітритів. Це може бути свідченням наявності найпростіших білкових форм життя.

Дослідники відзначають, що життя на Марсі могло зародитися після того, як сталося бомбардування поверхні планети безліччю астероїдів. Такий сценарій розвитку подій вчені розглядають через присутність в атмосфері Марса водню.

Марс міг би залишитися жилим навіть після стоншування атмосфери при збереженні деяких умов. Інтернаціональна група вчених повідомила, що ровер Curiosity виявив у складі зразків гірських порід Червоної планети присутність слідів нітратів і нітритів.

Для формування найпростіших форм відомої людям білкової форми життя дані сполуки мають величезне значення.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Вчені проводили дослідження, в яких імітували реакцію поверхні Марса на зіткнення з великою кількістю астероїдів. Як з'ясувалося, в подібній ситуації збільшується обсяг генерованого нітрату.

Результат даного дослідження виявився несподіваним навіть для вчених. Причина в тому, що для створення даного з'єднання потрібен кисень, проте його частка в даній суміші була дуже мала.

З'ясувалося, що каталізатором реакції виступив водень. Газу вдалося спровокувати появу на марсі теплої атмосфери, яка необхідна для формування запасів рідкої води.

"Наявність великих обсягів водню як частини парникового газу в атмосфері має високий інтерес у сфері розуміння історії марсіанського клімату питань потенційної населеності Червоної планети", – повідомляє геохімік Дженніфер Стерн.

Нагадаємо, доля колонізаторів Марса вирішена остаточно.

Як повідомляв Знай. ua, тепер кожен може прогулятись по Марсу на Землі.

Знай. ua писав, що NASA похвалилася першим марсіанським вертольотом.