У картографічному сервісі "Google Street View" можна "прогулятися Марсом". На сервісі з'явилися панорами канадського острова Девон, який називають "Марсом на Землі" через схожість умов на острові з умовами на цій планеті.

Експедиція для того, щоб додати панораму острову, пройшла ще в липні 2018. Група переміщалася по острову на квадроциклах. Фото ландшафтів острова вони зробили за допомогою 360-градусної камери GoPro.

Тепер в Google Street View "прогулятися" по так званому Марсу, а насправді ж острову Девон, можуть всі охочі. Достатньо просто перейти за покликанням.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Девон — пустельна територія в канадській Арктиці з полярним кліматом, яка є найбільшим безлюдним островом на Землі. Проте, фактори, що роблять острів непридатним для життя, також роблять його незамінним для вчених і дослідників, які там працюють. Річ полягає в тому, що клімат Девону й ландшафт є надзвичайно схожим до клімату Марса. Це єдиний об'єкт, якій можна знайти на Землі, що настільки нагадує клімат планети.

Девон має неправильну форму і складається з трьох частин, які суттєво відрізняються між собою. На острові практично немає рослинності та частково тому його поверхня нагадує Марс. Але при цьому велика частина острова засипана не піском, а дрібними каменями.

У липні 2004 на Девоні тимчасово поселилися п’ятеро вчених і двоє журналістів, котрі моделювали умови життя і роботи на планеті Марс. Крім того, на Девоні НАСА проводить програму вивчення геології, гідрології, ботаніки та мікробіології.

Нагадаємо, що жителі Землі вже почали боротися за Червону планету, це може мати найрізноманітніші наслідки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" над Беринговим морем стався другий за потужністю за останні 30 років вибух метеорита.

Також "Знай.uа" писав, що біля Марса виявили життя всупереч нестерпним умовам.