Зоологи знайшли дельфінів, які підсіли на наркотики у вигляді голкочеревних риб. Про це повідомляє зоолог і продюсер наукового кіно Роб Пайлі, який зараз знімає для BBC фільм про цих тварин.

За словами Пайлі, знімальній групі вдалося записати на відео, як молоді дельфіни жують голкочеревну рибу. Вони передавали тварину по колу і жували його по черзі.

"Складалося враження, що молодь експериментує з чим-то явно одурманюючим", — заявив зоолог.

дельфін

Пайлі вважає, що дельфіни впадають у стан трансу після того, як споживають рибу. Крім того, він додав, що "наркотик" дельфіни вживають дуже акуратна, хоча в звичайному середовищі вони розривають жертву на частини.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як відомо, голкочеревні риби, як правило, отруйні. Отрута міститься у шкірі, очеревині та деяких внутрішніх органах риб. Найвідоміша з голкочеревних риб - фугу, з якої готують елітну японську страву.

Раніше повідомлялося, що в Малайзії група дослідників натрапила на неймовірний вид ящірок. У дикій природі даний феномен не є традиційним, тварина має дивовижні блакитні очі. Рептилія зачаровує своєю красою і не схожістю на інші види плазунів.

До речі, як розповідають фахівці, яскраві блакитні очі зустрічаються лише у самців цього виду, у той час як у самок звичайна коричнева райдужна оболонка.

Як відзначають вчені, серед представників земної фауни подібне явище практично не зустрічається.

Ця вражаюча ящірка мешкає у Малайзії, на Борнео, включаючи острови Натуна і на Суматрі.

Нагадаємо, жителі одного з невеликих містечок у Бразилії були шоковані моторошним 15-метровим монстром, якого побачили в річці.

Раніше Знай.uа повідомляв, зоологи виявили новий вид павуків, схожий на персонажа з Зоряних воєн.

Також Знай.uа писав, дослідники знайшли на Кайманових островах останки невідомих ссавців у перетравлених крокодилами кістках.