Щорічно рівень Світового океану зростає на 1 мм — це набагато швидше, ніж вважали раніше учені. Зараз кожен рік льодовики втрачають близько 335 млрд т, що, безсумнівно, позначиться на житті людей і тварин.

C 1961 по 2016 року льодовики за межами Гренландії та Антарктиди втратили понад 9,6 трлн т льоду, що призвело до зростання рівня Світового океану на 27 мм. Найбільше втратили за цей період льодовики Аляски, Патагонії і льодовики арктичних регіонів. І хоча може здатися, що ці дані не мають ніякої користі, в теорії, ми зможемо дізнатися, коли вода досягне островів, або ж міст, які розташовані над рівнем моря.

Міжнародна група вчених поєднала польові дослідження гляциологов з спостереженнями з супутників. На основі отриманих даних експерти змогли обчислити зміни товщини більш ніж 19 тис. льодовиків по всьому світу. У майбутньому це допоможе вченим запобігти катастрофи, пов'язані з повінню.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто відзначити, що буквально за кілька років лід може залишитися в чистому вигляді лише в Арктиці.

Нагадаємо, що експерти дізналися, за що користувачі переплачують на покупку iPhone. Виявилося, що деталі Apple, в тому числі камера і дисплей коштує набагато дешевше, ніж у смартфонах від Huawei і Samsung з такими ж флагманськими характеристиками. Це означає, що користувачі переплачують, так як собівартість смартфонів не така вже й велика.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що флагмани Samsung масово віходят з ладу. Наприклад, минулорічні флагмани Galaxy S8 і Note 8 відчувають проблеми з-за оновлення Android 9.0. Раніше користувачі скаржилися на акумулятор, який дуже швидко розряджався, а тепер і на 4G-мережі. Користувачі просто не можуть користуватися сучасною мережею, так що різні тематичні форуми вже заповнені скаргами.

Знай.uа писав, що глава Bethesda здивував геймерів популярністю Fallout 76. Тодд Говард повідомляє, що гра користується величезною популярністю. Однак, критики поставили їй низьку оцінку, так як гра сподобається далеко не всім.