Перший ізраїльський місячний посадковий апарат Beresheet приватної компанії SpaceIL вчора, за півтори години до Дня космонавтики, розбився при посадці на Місяць в північній частині регіону Море ясності. Зазначимо, що на розробку і запуск апарату витратили величезні гроші. У будь-якому випадку, це величезний крок для людства.

За лічені секунди до зіткнення з поверхнею зонд встиг відправити на Землю останнє фото, яке наведено нижче.

Як видно по телеметрії, спуск проходив штатно до висоти в 149 метрів, на якій основний двигун раптово відключився і трапилася аварійна перезавантаження бортового комп'ютера. Апарат не встиг включитися і впав на поверхню. Зв'язок була втрачена в 22:23 за Києвом.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми досягли Місяця, але апарат розбився", - повідомили в місії.

У будь-якому випадку, апарат все ж досяг поверхні Місяця, а це відбувається далеко не кожен день. Директор NASA відповів, що дослідження Місяця не буде припинено, навіть після такої провальної місії.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi Band 4 здивував користувачів своєї ціною. Нагадаємо, що презентація пристрою відбудеться вже в березні цього року, а вихід пристрою вже в червні. Інсайдери повідомляють, що девайс обійдеться всього в 30 доларів, що приємно здивувало користувачів, адже за таку ціну вони отримають кольоровий дисплей, а також GPS навігатор, якого раніше не було у аналогів. Втім, в модифікації подорожче буде присутній NFC чіп для безконтактної оплати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відбувся Анонс Oppo Reno та Reno 10x Zoom. Крім флагманської начинки, ці смартфони отримали незвичайну фронтальну камеру, яку вдалося вбудуватися в висувний механізм. Сам механізм висувається з верхньої частини корпусу, що дозволило позбутися від вирізів і дірок у самому дисплеї.

Знай.uа писав, що китайці навчилися підробляти AirPods від Apple, iPhone приймає їх за оригінальний продукт. Так, деякі речі їм не повторити, але от сам чіпсет, який є серцем навушників, підробити вдалося.