При слові "білка" виникає асоціація маленької тваринки з пухнастим хвостом, дуже швидкої, милої і стрибучої. Але тепер спробуйте уявити білочку розміром із середню домашню кішку.

Знімки зробив фотограф Каушік Віджаян, Kaushik Vijayan. На фотографіях зображені індійські гігантські білки, або індійські ратуфы - цей вид гризунів, відноситься до роду гігантських білок.

Окрім значних розмірів, ці білки відрізняються яскравим, строкатим забарвленням шерсті, що складається, як правило, з двох-трьох кольорів і вражаючою довжиною хвоста, який приблизно дорівнює довжині тіла тварини, до 60 сантиметрів.

Довгий хвіст ратуфи не просто прикраса: він допомагає звірятам відмінно утримувати рівновагу на гілках, виконуючи роль балансира, а також служить кермом під час стрибків. 

До речі, ще однією головною особливістю індійської ратуфы є низько розташовані округлі вушка, які прикрашені розкішними пензликами.

Є у гігантських білок і добре розвинені вуса-вібриси, з їх допомогою тварини можуть непогано орієнтуватися у сутінках.

Ратуфи, в основному, активні рано вранці і з настанням вечора. Вдень і вночі вони воліють відсипатися, розташувавшись прямо на гілці, серед густого листя. 

Ратуфи здатні пересуватися дуже швидко, постійно перестрибуючи з гілки на гілку.

Вони можуть здійснювати стрибки до 6 м завдовжки, стрибаючи з дерева на дерево, і стрибати з дерева на землю з висоти 5-10 м, без жодної шкоди для себе приземляючись на товсті, добре розвинені подушечки лап, які служать білкам амортизаторами.

Зуби і довгі міцні кігті ратуфи - грізна зброя. Однак, у хвилини небезпеки, коли тікати немає сенсу, білки воліють буквально розтектися по гілці, щільно притулившись до неї: в цьому випадку темне забарвлення спинки тварини відмінно зливається з корою дерева. 

Ратуфи – дуже полохливі, обережні і підозрілі тварини, вони намагаються не видавати своєї присутності і вправно маскуються в пишних кронах дерев.

Індійські гігантські білки живуть у змішаних і листяних, вологих вічнозелених лісах Індостану. Тривалість життя ратуфы в природі становить 5-6 років, проте в неволі ці тварини доживали і до 20 років.

Кількість ратуф у дикій природі незмінно скорочується: через вирубування лісів зникають з лиця Землі місця їх проживання, крім того, в деяких районах здавна полюють на гігантських білок заради красивого хутра. Зважаючи на ці обставини ратуфи занесені до Міжнародної Червоної Книги

Нагадаємо, вперше вдалося сфотографувати унікальну білку-альбиноса.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фотографи показали, як виглядає материнство у диких тварин. 

Також "Знай.uа" писав, в мережі показали, як приймає ванну учитель Сплінтер. Тепер ти бачив все.