Американським астрономам вдалося виявити точну величину, яка характеризує швидкість розширення Всесвіту - постійну Хаббла (H). Вона виявилася 74,03 кілометра в секунду на мегапарсек.

Це відкриття може вказувати на те, що можуть існувати фізичні закони за межами космологічних моделей, про які відомо нині.

Для обчислення швидкості розширення Всесвіту вчені скористалися методом стандартним методом. Він полягає, у вимірюванні відстані до об’єктів на основі їх видимої яскравості та відомої світності. Для проведення дослідження використали звичайні свічки. За їх допомогою вимірювали цефеїди – пульсуючі змінні зорі, чия світність знаходиться в строгій залежності від періоду зміни блиску.

Всесвіт
Всесвіт

Вчені розрахували світність 70 цефеїд у Великій Магеллановій Хмарі. Таким чином вченим вдалося визначити відстань до галактик, які розташовані на великій відстані від Землі. При цьому дослідники комбінували оцінки відстаней до цефеїд у Великій Магеллановій Хмарі з результатами вимірювання тригонометричних паралаксів до об’єктів в Чумацькому Шляху.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Звичайний метод вимірювання вкрай довгий. Обсерваторія "Хаббл" може спостерігати тільки за однією зіркою за кожен 90-хвилинний оборот навколо Землі. За допомогою нового методу DASH вчені змогли вивчати десяток цефеїд одночасно

Різниця між новим значенням швидкості розширення Всесвіту в околицях Чумацького Шляху і постійної Хаббла в загальноприйнятої космологічної моделі "Лямбда-CDM" (ΛCDM) склала 6,6 кілометра в секунду на мегапарсек, або 4,4 сигма (сигмою позначають середньоквадратичне відхилення).

Згідно з даними, отриманими космічною обсерваторією Planck при вимірюванні космічного мікрохвильового фону, що дозволяє простежити за еволюцією Всесвіту після Великого вибуху, значення константи становило 67,31 кілометра в секунду на мегапарсек. Неузгодженість значень постійної Хаббла, отриманих різними методами, свідчить про неповну відповідність ΛCDM спостережуваним даними.

Таким чино, нинішня швидкість розширення Всесвіту становить 74,03 км/с на мегапарсек.

Нагадаємо, вчені намагаються сфотографувати портал в інший вимір. Потужний інноваційний телескоп перевірить на міцність теорію відносності Альберта Ейнштейна.

Як повідомляв портал "Знай.uа", компанія SpaceX запустила гігантський "андроїд" для колонізації Всесвіту. У мережі були опубліковані кадри і відео з місця запуску.

Також "Знай.uа" писав, експерти підтвердили чутки про те, що Міжнародна космічна станція може бути під контролем інопланетян. Приводом для звинувачення став опублікований відеоролик.