Вчені стурбовані тим, що видобуток корисних копалин в космічному просторі може виснажити ресурси Сонячної системи.

Після створення найважчої ракети-носія SpaceX Falcon Heavy людство може отримати доступ до 45% астероїдів, які мають цінні корисні копалини.

Ідея видобутку корисних копалин з космічних об'єктів — не нова, але зараз з'явилися реальні технічні засоби для того, щоб здійснити це в найближчому майбутньому. Крім видобутку цінних платини і паладію, які знаходяться на деяких астероїдах і використовуються на Землі в електротехніці і в якості каталізатора для хімічних реакцій, з космічних каменів можна добувати навіть воду.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вода в космосі — досить цінний ресурс, і організації на кшталт NASA, SpaceX і Blue Origin не зможуть здійснити свої плани з освоєння і колонізації Місяця і Марса, поки не навчаться добувати воду з льодовиків поза планетою, і виробляти з неї ракетне паливо.

Нагадаємо, Марс перевершив всі очікування: випадкова знахідка виведе людство на новий рівень.

Як повідомляв Знай.uа гігантський метеорит атакував Місяць: вчені розповіли, що діється із земним супутником.

Знай.uа писав, Червона планета кишить прибульцями: марсохід сфотографував таємниче істота.