У вівторок, 16 жовтня, скандальний російський музикант, лідер відомої групи «Ленінград» Сергій Шнуров написав вірш, який присвячено розриву Російської православної церкви Константинопольським патріархатом.

Цікавий твір артист опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Так, Шнуров впевнений, що церковний розкол не позначиться на житті простого народу.

«Сам себя не узнаю. Ты видишь, Люсь.
Не бухаю третий день уже!
То поклоны бью, то помолюсь
Бог, услышь! Я твой же протеже!
Православные ребята, христиане
Поделили в Минске благодать.
Но не выйдет море, гром не грянет
И других последствий не видать.
Может где-то ёбнется ракета
Или загорится дом жилой,
Нам ведь, братцы, не в новинку это,
Тем кто в семьдесят уже не пожилой.
Тю, у них опять случилась схизма,
Обух цел, но лупит та же плеть.
Боже, дай нам больше похуизма,
Чтобы всю хуйню преодолеть».

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Як відомо, 11 жовтня Константинопольський патріархат скасував дію указу 1686 року про передачу Київській митрополії Московському патріархату. Тепер буде вирішуватися питання про видачу українцям автокефалії (незалежності церкви). У цьому разі в Україні з'явиться своя помісна церква, незалежна від Москви і визнана канонічним патріархатом.

Нагадаємо, що 12 жовтня Російська православна церква розірвала єдність з Константинопольським патріархатом. Так в храмах Московського патріархату призупинять молитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія.

Як повідомляв портал Знай.uа, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що богослужіння єдиної Помісної православної церкви в Україні після об'єднання та здобуття автокефалії повинні відбуватися українською мовою.

Також портал Знай.uа писав, що Сергій Шнуров, якого нещодавно бачили в одному з рагсів Санкт-Петербурга разом з молодою дівчиною, не спростував чутки про близьке весілля. Інформацію про четверте одруження артист сприйняв з гумором.