Музичний світ в цілому і метал-сцена зокрема відзначають значущу подію: одному з батьків-засновників heavy metal, фронтмену легендарних Black Sabbath, легендарному пожирателю кажанів, великому і жахливому Оззі Осборну виповнюється 70 років. Подія, що затьмарює, мабуть, навіть недавній пекельний відпал вокаліста Rammstein в Києві, крім своєї епічності і значної цифри, викликає у багатьох різні емоції аж до подиву: як цей невгамовний старигань, з його стилем життя у молодості, шаленим темпераментом і постійними візитами в лікарні з різними травмами взагалі примудрився дожити до настільки солідної цифри?

Мабуть, справа саме в тій невгамовній енергії: король heavy metal примудряється не старіти внутрішньо і навіть в 70 продовжує валити зі сцени так, що молодим металхедам залишається тільки захоплено спостерігати і вчитися. Та й саме молоде метал-покоління Оззі не залишає без уваги: заснований ним щорічний OzzFest якраз і створений для того, щоб допомагати молодим командам розвиватися і проявляти себе. Це, до речі, вигідно відрізняє Оззі від більшості соратників, які стояли біля витоків важкої музики: великий музикант, який вписав своє ім'я в історію розвитку світової музики, ніколи не ниє про минулі славні днинки і не нарікає на те, що молодь, мовляв, пішла не та.

Ця людина, про яку тепло відгукуються багато музикантів - від мастодонтів типу Metallica до молодих і злих на весь світ хардкорщиків - практично не змінилася з тих часів, коли Великобританія, а потім і весь світ вперше почули тягучі похмурі рифи Black Sabbath, проторивших шлях для сотень груп і десятків стилів і показавших світові, як повинен звучати справжній метал.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Практично в усіх напрямках важкої музики - від ставшого майже консервативним heavy metal до більш екстремальних death - doom metal і донині можна почути вплив як Black Sabbath, так і “сольної” творчості Оззі, який підняв у свій час все - від музики до сценічних шоу на концертах - на якісно новий, небачений до того рівень, ставши королем остраху і містики на сцені.

І в свої 70 років Оззі Осборн, як і раніше, “хитає” багатотисячні зали, все так же іронізує з приводу чергової травми і, схоже, зовсім не збирається на спокій. Редакція “Знай.ua” від усієї душі бажає великому і жахливому імениннику довгих років життя, нових концертів і нових альбомів для вдячних шанувальників.

Нагадаємо, у Німеччині на рок-концерті відбулося зіткнення з поліцією

Як раніше повідомляв “Знай.ua” реггі внесли в культурну спадщину ЮНЕСКО

Також “Знай.ua” писав про їдкі вірші Сергія Шнурова