Американський актор Джим Керрі святкує своє 57-річчя.

Початок життєвого шляху

Майбутній герой кінострічки "Маска" з'явився на світ у канадському місті Ньюмаркет. Дитинство Джима не можна назвати безхмарним – його сім'я постійно відчувала фінансові труднощі, батько не міг знайти постійної роботи, а мати страждала неврозом. Керрі змінив кілька навчальних закладів, перш ніж зміг отримати середню освіту.

В старших класах хлопець підробляв на одному з заводів, а вільний час присвячував музичній групі "Spoons". Цей колектив був заснований Джимом в 1979 році і спеціалізувався на різних жанрах рок-музики. В той же час почалася його кар'єра коміка. Керрі почав виступати на сцені клубу і швидко завоював визнання публіки.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Керрі в кіно

Дебют артиста на великому екрані відбувся в 1983 році. Керрі знявся у ряді кінофільмів, які не змогли завоювати інтересу телеглядачів. Серед перших робіт коміка, зйомки в таких стрічках, як "Все в доброму смаку", "Одного разу вкушений" і "Земні дівчата легко доступні".

Гучний успіх прийшов до актора в 1993 році. Це було пов'язано з появою картини "Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин". Керрі не тільки виконав головну роль, а й став сценаристом цієї кінострічки. Фільм зібрав багатомільйонний прибуток в прокаті і зробив Джима зіркою.

Через рік на великих екранах з'явилися такі картини, як "Маска" і "Тупий і ще тупіший". З того часу Керрі став одним з найпопулярніших і високооплачуваних акторів сучасності.

В прокат регулярно виходили нові проекти, в яких можна було насолодитися акторською грою Джима. Його фільмографія поповнилася такими чудовими комедіями, як "Ейс Вентура: Коли кличе природа", "Брехун, брехун" і "Ніч в Роксбері".

На сьогоднішній день фільмографія актора налічує 49 проектів, а його гонорари вже давно не опускаються нижче 20 мільйонів за один фільм.

Його можна побачити у багатьох відомих картинах, серед яких "Мажестік", "Лемоні Снікет: 33 нещастя", "Вічне сяйво чистого розуму" і "Завжди кажи "так". Зовсім нещодавно відбулася прем'єра комедійного серіалу "Жартую", в якому Керрі виконав головну роль.

Нагадаємо, у мережі з'явився трейлер серіалу "Жартую" з Джимом Керрі.

Також портал "Знай.uа" писав, що Джим Керрі створив альтернативну обкладинку Time.

Як повідомляв портал "Знай.uа" до прем'єри серіалу "Жартую" Джим Керрі два роки не з'являвся на телеекранах в нових ролях.