На групу “Антитіла” подали до суду за використання нот і тональності в піснях. Розмір претензій складає більше 1 млн грн, про що передає УНН, посилаючись на заяву учасників групи на їх сторінці в Facebook.

В повідомленні написано: “Сергій Лапковський висунув претензію групі „Антитіла“, нібито вони, при створенні своїх композицій, використовували його патент на корисну модель № 74516 „Спосіб налаштування параметрів музичної композиції“. Автори пісень гурту Тарас Тополя, Сергій Вусік і Максим Сиволап отримали повістки в суд. Ціна позову: 1018692, 64 грн”.

Варто відзначити, що даний судовий розгляд стане першим в світі, побудованим на патенті на винахід, який видано державними органами. Фактично він ґрунтується на теорії, яка якимись доказами не підкріплена.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що неабияка війна, яка розгорілася між Qualcomm і Apple, триває вже більше року. Останню звинуватили у використанні чужих патентів. Нещодавно опублікували прес-реліз, в якому йдеться про заборону Apple ввозити і продавати на території Китаю кілька своїх смартфонів. Зокрема, компанії заборонили імпортувати і продавати наступні моделі: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus і iPhone X. По всій видимості, патенти, які викликали спір, знаходяться саме в цих моделях. Суддя, який виніс рішення, визнав затвердження Qualcomm обґрунтованими.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 11 січня в силу вступив Закон "Про запобігання та протидію домашньому насильству", в який внесли кілька покарань, обмежень і трактувань. Навколо нього моментально з'явилися безліч домислів і чуток. Деякі вирішили, що тепер необхідно буде отримувати розписку із згодою на близькість.

Чоловіки висловлюють свої побоювання і бояться шантажу і безпідставних звинувачень з боку жінок. Все це має мало спільного з реальним станом справ, оскільки новий закон повинен захищати від насильства як жінок, так і чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що апеляційний київський суд дозволив виконати рішення Міжнародного арбітражного суду Гааги про стягнення з Росії компенсації за майно екс-власників Приватбанку і пов'язаних з ними кримських компаній.