Скандал із Євробачення-2019 та співачкою Maruv ктивно обговорюють в Україні та поза її межами.

Євробачення 2019, претенденти від України
Євробачення 2019, претенденти від України

Настрій українського суспільства нині такий, що всі шукають винних, тому Національна громадська телерадіокомпанія (НГТУ) визнає свою провину за скандал з відбором учасника на пісенний конкурс Євробачення-2019. Про заявив глава правління НГТУ Зураб Аласанія в ході прес-конференції.

"Якщо вам так потрібно, НГТУ залишається винною і визнає це, окей, але пропонуємо все-таки діалог для вирішення проблеми, а не пошуку винних", - заявив він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Говорячи про те, чому в нацвідборі було стільки учасників, які гастролюють в Росії і не мають чіткої позиції, Аласанія сказав:

"Ми були трохи розслаблені в минулому році, та й у артистів не було таких великих викликів ... І я беру на себе відповідальність як компанія, як Громадське, ми всі відчуваємо це, що ми не підняли це питання, і в цей раз не приділили потрібного уваги ".

"Ми побачили зараз, що найбільша небезпека - це не грати за правилами. Що патріотизм - це не не пускати артистів в РФ, патріотизм - це грати за правилами. Не вийшло. І ми для себе зробили дуже великий висновок, що патріотизм в тому, щоб на міжнародній арені про нас сказали, як про країну, яка грає за правилами ", - резюмував він.

Раніше Аласанія також сказав, що, в разі перемоги Росії на конкурсі в цьому році, Україна відмовиться від участі і в наступному.

Варто додати, що 27 лютого НГТУ відмовилася від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019, який пройде в Ізраїлі.

Нагадаємо, Національна громадська телерадіокомпанія України поки не веде переговорів про участь у конкурсі "Євробачення 2019" ні з одним із музикантів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, цьогорічний фінал Національного відбору на "Євробачення 2019" відзначився одразу кількома гучними скандалами.

Також Знай.ua писав про те, що російські артисти почали активно підтримувати співачку MARUV, котра після довгих дискусій все ж не буде представляти нас на Євробаченні 2019 в Ізраїлі.