Французька режисерка, сценаристка та продюсерка Аньєс Варда померла в ніч на 29 березня. Їй було 90 років, про це повідомила її сім'я.

Причиною смерті Варди став рак молочної залози. Поховають Варду у вівторок в Парижі. Родичі відгукуються про неї, як про пристрасну художницю і феменістку. У творчості режисерки численні нагороди Берлінського фестивалю, а також Оскар, який вона отримала в 2017 році.

Аньєс Варда народилася 30 травня 1928 року в Брюсселі. Її мати була француженкою, а батько походив з грецької сім'ї біженців з Близького Сходу. Дитинство і юність провела в Бельгії і на півдні Франції, потім у Парижі. Вивчала історію в "Школі Лувру", слухала лекції з літератури і психології в Сорбонні, а також на курси фотографів в "Національній вищій школі витончених мистецтв".

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За фільм "Без даху, поза законом" режисер отримала головний приз Венеціанського фестивалю.

Без даху, поза закону (1985)

У своєму першому кольоровому фільмі "Щастя" Варда малює портрет щасливої сім'ї, в якій чоловікові до пори до часу вдається успішно поєднувати любов до дружини і дітей з любов'ю до іншої жінки. За словами Варди, "це гарний плід з жорстоким смаком".

Напомним, соліст і засновник британської групи The Beat Роджер (Ранки) Чарлері помер у вівторок, 26 березня. Про це повідомили на офіційному сайті групи.

Співак помер в оточенні сім'ї у себе вдома.

"Ми з глибоким жалем підтверджуємо, що Роджер помер у віці 56 років. Ми втратили талановитого художника, харизматичного фронтмена і відмінного друга" – йдеться у повідомленні.

Восени 2018 року у музиканта був діагностований рак. Черлери боровся з хворобою – проходив різні курси лікування.

Нагадаємо, 21 березня зранку помер російський актор Петро Зайченко. Йому було 75 років. Зайченко був Заслуженим артистом РФ, він прославився по фільмах "Таксі-блюз", "Тарас Бульба", "Парад планет", а також своїми ролями в серіалах "Далекобійники" і "Дільниця".

Нагадаємо,мерла легендарна голлівудська актриса.

Раніше Знай.uа повідомляв, помер культовий радянський сценарист і режисер.

Знай.uа писав, помер зірка культової групи The Cure.