Лідер популярного українського гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин висловив свою думку з приводу ухвалення законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Своїми думками музикант поділився у соцмережі Facebook.

"Для тих, хто не розуміє важливості сьогоднішнього прийняття закону про мову, і тим, хто кричить «адже нікто нє запрєщал любіть свій язик бєз різних там законав». Розкажу на своєму прикладі. Це не унікальна історія для України, але мушу її розповісти", - йдеться в пості Харчишина.

Крім того, в публікації артист підкреслив, що сьогоднішня подія для нього – справжнє свято.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у четвер, 25 квітня, Рада прийняла резонансний законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної", навколо якої тривалий час точилися запеклі суперечки.

З самого ранку біля будівлі парламенту зібралися активісти, які вимагали прийняття законопроекту. На площі перед парламентом встановили сцену, під неї зібралося близько тисячі людей, очікуючи на "мовний вердикт" Ради.

Нагадаємо, Дмитро Разумков, який є спікером виборчого штабу Володимира Зеленського, а в подальшому може зайняти посаду керівника АП, заявив, що єдиною державною мовою в Україні є українська. Але розвиток мови має відбуватися не методом батога, а методом пряника.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський заявляє, що після вступу на посаду проаналізує тільки що прийнятий закон про українську мову на предмет дотримання всіх прав громадян. Також шоумен сказав, що українську мову потрібно впроваджувати не шляхом заборон і покарань, а створенням позитивних прикладів і стимулів.

Також портал Знай.uа писав, якщо документ все-таки стане законом, в Україні створять Нацкомісію зі стандартів української мови, яка буде розробляти і затверджувати стандарти державної мови – це правопис, стандарти термінології, підручники та посібники.