Популярний британський актор Джеймс Нортон повідомив, що хворіє на діабет 1-го типу. Його діагностували у зірки серіалу "Макмафия" ще 10 років тому.

У Нортона спадковий тип діабету. Він передався йому по материнській лінії і єдиний в родині, хто не має даного захворювання – батько актора.

"Моїй молодшій сестрі діагноз поставили в 9 років. Мамі – у 58. У мене перші симптоми з'явилися у 22-річному віці. Саме тоді я почав свою акторську кар'єру. Проявилося це в тому, що я різко почав втрачати вагу і постійно відчував втому", - розповідає Нортон.

Хвороба вимагає від актора постійного контролю рівня глюкози в крові. В цьому йому допомагає спеціальний монітор. Прилад виглядає як невелика коробка і кріпиться до тіла. Дані про рівні глюкози він надсилає на телефон.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У разі, якщо рівень цукру в крові досягає критичних значень, прилад подає сигнал тривоги. Монітор актор носить на грудях, а в разі, якщо під час зйомок треба оголити торс, кріпить пристрій на сідниці.

"З таким діагнозом непросто грати в театральних виставах, де на сцені потрібно бути близько 1,5 годин. Якщо це історична драма, я прошу костюмерів зробити захований кишеню, в який можна покласти ліки. Коли відчуваю, що починає трясти, я імпровізую. Зазвичай беруся розгулювати по сцені і таким чином заходжу за лаштунки, де швидко закидую в рот кілька таблеток. Потім повертаюся на сцену і продовжую, як ні в чому не бувало", - розповідає Нортон.

протягом дня акторові доводиться робити близько 15 ін'єкцій інсуліну. Збільшує дозу, якщо з'їдає більше солодкого, ніж зазвичай. При цьому сам актор за 10 років настільки звик до власної хвороби, що вже вважає її своєю суперсилою.

"Завдяки своєму діагнозу я знаю, що відчувають не тільки діабетики, а й усі, хто має захворювання, яке робить їх не схожими на інших людей. Це значно розширює можливості", - зізнається актор.

Нагадаємо, спекотна Ембер Херд показала ідеальну фігуру на спокусливій сукню.

Як повідомляв Знай. ua, всесвітньо відома актриса наклала на себе руки.

Знай. ua писав, що убита горем Джолі написала заповіт.