Відомий український телеведучий Олександр Педан разом із директором спортивного руху JuniorZ Марією Павлійчук розповіли, як роблять уроки фізкультури більш сучасними та веселими

Про це вони повідомили в інтерв'ю Радіо НВ.

"Проблема залишається — у нас спорт не популярний. Є люди, які вже підсіли та розумію його важливість. Однак у світі зовсім інші тенденції. Подивіться, як все відбувається в Європі та штатах. На спорті заробляють, це нормально. Діти всі одразу привчені до спорту. Це потрібно зароджувати з самого початку - з дитинства", - розповів Педан.

Гуморист, блогер Олександр Педан
Гуморист, блогер Олександр Педан

Він додав, що в рамках проекту популяризують різні види спорту й пропагують те, щоб докорінно змінити систему проведення уроків фізкультури в українських школах.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ми за те, щоб діти гралися на фізкультурі, а не здавали нормативи, боялися і стрибали через козла", - резюмував ведучий.

JuniorZ – це проект для розвитку уроків фізкультури в Україні. Аби кожен вчитель фізкультури міг проводити цікаві заняття, а кожен школяр обрати найцікавіший для себе вид спорту. Проект реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України (лист МОН від 03.01.2018 № 1/9-2), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ "Інститут модернізації змісту освіти", Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про середню освіту: що зміниться для школярів та вчителів.

Як повідомляв Знай. ua, Мовний закон: як тепер розмовлятимемо, кого торкнеться в першу чергу та які штрафи.

Також Знай. ua писав, що Верховна Рада "відфутболила" закон про вибори: Зеленський усе пояснив.