Телеканал СТБ приступив до зйомок дев'ятого сезону шоу “МастерШеф”. На цей раз боротися за право стати кращим кулінаром країни будуть знову аматори. Судді проекту залишилися ті ж, що і в попередньому шоу "МастерШеф. Професіонали" - це незамінний Ектор Хіменес-Браво, Єлизавета Глінська і Володимир Ярославський.

Знай.uа” побував на знімальному майданчику і поспілкувався зі всесвітньо відомим шеф-кухарем, найсуворішим суддею “МастерШеф” Ектором Хіменес-Браво.

Вже знімається дев'ятий сезон “МастерШефа”, а скільки років ви проживаєте в Україні?

10 років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ваше життя йде паралельно проекту. Як змінилося воно, ваш світогляд, сприйняття нашої країни, враховуючи, що в Україні такі політичні зміни?

Звичайно, життя змінюється. Для мене найважливіше - це культурні знання, які я отримую. Я думаю, мені дуже пощастило, що я мав можливість пожити в різних культурах, побачити світ. Я міг вивчити всі особливості. Часто, коли я збираюся з друзями в Канаді, вони обговорюють політику в Україні, Майдан 2014 року, нового президента - в них є своя точка зору. Я завжди сміюся над їхньою точкою зору. Тому що вони не знають, що насправді тут відбувається, вони не розуміють. Вони розуміють тільки те, що в новинах.

Правда не доходить або спотворюється?

Новини ніколи не бувають повними. Ніколи! Насправді ми не знаємо, що було в 2008-му в Грузії - невідомо. З Абхазією що сталося? З Південною Осетією… Знаємо новини, чуємо, але ми там не жили. Тому не розуміємо, що там відбувалося насправді.

Ектор Хіменес-Браво на зйомках у Пирогово

Я завжди сміюся з того, що говорять люди про це, тому що вони знають лише частину правди. Я живу тут і знаю політику зсередини, політику в бізнесі, я працюю тут, тут мої друзі - я знаю все, всю внутрішню кухню. У мене є своя власна думка, я маю право на неї.

І що ви думаєте?

Я ніколи не скажу вам все (сміється).

Коли виперли Януковича, в цей момент я був на Майдані і записував все на телефон, той момент. Я бачив, як люди плакали. В той момент я відчував себе найщасливішою людиною в світі. Тому що я був частиною такого важливого моменту в Україні. За 10 років я бачив все вже. Звичайно, життя змінилося. Я по-іншому зараз бачу Україну. Перш ніж я приїхав сюди, я тільки уроки географії пам'ятав: столиця - Київ, найважливіші міста - Одеса, Дніпропетровськ (Дніпро наразі - ред.), річка - Дніпро.

Я пам'ятаю, коли перший раз потрапив на Дніпро ... Я був в шоці! Я до цього бачив річку тільки на картинках в книзі в Колумбії, і це для мене було просто "вау". Це було неймовірно круто! Зараз я все вже розумію і бачу по-іншому. Я чув про Чорнобиль, звичайно. Я думаю про Україну, напевно, більше, ніж самі українці.

Ви пожили в різних країнах. За чим сумуєте найбільше? Наприклад, на Мальдівах був океан, Канада по-своєму прекрасна, Колумбія - батьківщина.

У кожній країни є щось особливе. Я жив в різних культурах. У деяких - мені було настільки приємно і комфортно, але в кожній культурі є щось особливе. І, коли мені некомфортно, я намагаюся більше дізнатися цю культуру, розуміти її, розкривати для себе. Багато іноземців, коли вони їдуть за кордон, вони як в якійсь мильній бульбашці перебувають. Вони не знайомляться настільки глибоко з місцевою культурою.

Я завжди намагався по-іншому поступати: заводити друзів серед місцевого населення, виходити гуляти. Я не знайомий з іншими іноземцями в Україні. У кожній країні, куди я їду, я не хочу спілкуватися з іноземцями - тільки з місцевими. Тому що це найбільша проблема в усьому світі. Іноземці їдуть в якусь країну, наприклад, до Франції чи Америці, і вони спілкуються тільки зі своєю діаспорою, з іншими іноземцями. Тому створюється якийсь міхур. Вони не розуміють місцеву систему. Виникають "гетто" - проблема, яка у Франції зараз: маленькі Сомалі, маленька Лівія, маленька Сирія. І вони ніколи не зможуть зрозуміти французів, їхню культуру, тому що вони не спілкуються з ними тісно, ​​а французи їх виштовхують, тому що вони в цьому "міхурі" і не хочуть розуміти місцеву культуру.

Тут таке теж могло статися. Якби сюди багато колумбійців приїхало, припустимо, і оселилися в маленькій частині Києва, вийшов би колумбійський квартал. І українці дивилися б на це і думали, що це таке? У них свої правила, свій спосіб життя, свій стиль, і немає зв'язку, немає розуміння.

Тому життя моє змінилося. Я хотів не тільки приїхати сюди працювати, а й бізнес свій відкрити, і таким чином - подякувати українцям, тому що я інвестую, і співробітники - українці. У компанії є різні способи розвитку, ми допомагаємо людям.

Охарактеризуйте українців як націю. Якими ми для вас здаємося?

Багато сміливості. Матріархат. Українські жінки мають "сталеві яйця". Неймовірно, що жінки зробили з нацією.

Українці дуже креативні. Наш в'єтнамський ресторан виграв перше місце з дизайну в світі. Його розробили українці. Креативність і творчість - просто неймовірні. Подивіться, скільки світових брендів приїжджають сюди знімати рекламу. Трудоголіки, амбітні, доброзичливі.

А якщо говорити про українок?

Дуже красиві!

Тоді чому ви ще не одружилися з українкою?

Коли у вас два проекти на телебаченні, два ресторани, одна кондитерська, додаткові проекти, то дуже важко знайти правильну людину, яка погодиться жити і бути разом з такими умовами і тривалий час. Тому що українські жінки дуже особливі і теж люблять, коли чоловіки з ними проводять багато часу. Коли часу немає, коли ви не можете щотижня зустрітися, за межами країни багато часу проводите, то відносини ускладнюються.

Ектор у Колумбії

Проблема не в українок - це моя проблема, і вона все життя існує. Я 8 років був одружений на канадці, і нам довелося розлучитися через роботу. У той час я був лише шеф-кухарем, не було всіх тих регалій, що зараз є. Це повністю моя проблема.

Тобто стосунки не складаються через брак часу?

Так. Було б здорово, якби три Ектора існувало, три клони. Один на телеканал, інший на ресторани, третій для мене.

А чи готові ви від чогось відмовитися, пожертвувати?

Я від багато чого відмовився: від проектів, від грошей. Я сказав, що я не можу розірватися. Мені доводилося відмовлятися. У мене щороку 138 днів зйомок на телеканалі. Плюс 4 проекти, куди я інвестую гроші. Більше - вже не вийде. Тому часто я відмовляв. Можливо, рішення - "ні" сказати всьому і просто розслабитися (сміється).

Володимир Ярославський, Ектор Хіменес-Браво та Єлизавета Глінська

Ви зараз абсолютно щаслива людина або є почуття, що чогось не вистачає? Хочеться щось змінити в житті?

Я вважаю себе дуже вдалою людиною, я не нещасливий. Так, у мене, як і будь-якої людини, є моменти депресії, я засмучуюся, сумую. Але, загалом, я не скаржуся на життя. Я відчуваю себе дуже щасливим. Дякую Богу кажу кожен день за те, що у мене є. Якби не Бог, нас би тут не було.

У вас стільки багато роботи. Як же ви відпочиваєте?

Коли я відключаю телефон. Коли я приїжджаю в свій будинок в Канаді - у мене немає інтернету, немає зв'язку. 4 гектара землі. Коли ніхто мене не турбує. Немає людей. Немає сусідів.

А домашні тварини є?

У мене є собака Чоко. Ви не знаєте мого Чоко? У нього є свій Інстаграм і багато фанатів.

Ектор і Чоко

Це яка порода?

Брюссельський гріффон.

Розкажіть про новий сезон "МастерШеф", до зйомок якого ви приступили вже.

Кастинг був неймовірний. Я думаю, це один з найкращих кастингів за всі дев'ять років!

Ви теж впливаєте на вибір учасників?

Так! Кожна людина абсолютно відрізняється одна від одної, і все дуже відрізняється від попереднього сезону. У кожному сезоні є схожі люди, але зараз всі - інші.

Зйомки дев'ятого сезону МастерШеф. Ектор і Алік

А чим інші?

Особистістю. Те, що їм подобається, що не подобається. Є одна учасниця з В'єтнаму. Вона українка в'єтнамського походження. Весь склад учасників дуже цікавий. Напевно, на них вплинув попередній сезон - "МастерШеф. Професіонали". Для профі ми поставили високу планку, і нові учасники, навіть будучи аматорами, постаралися якомога краще підготуватися до сезону.

Яка роль у Аліка Мкртчяна та Каті Пєскової - учасників "МастерШеф. Професіонали"?

Сьогодні вони капітани команд. Це дуже круто! Вони - великі професіонали. Алік і Катя стали зірками сезону "МастерШеф. Професіонали". До того ж, вони по-справжньому подружилися.

Ектор і Катя на зйомках дев'ятого сезону

Сьогодні вони знову стануть суперниками: завдання кожного - привести свою команду до перемоги. І наші аматори будуть як в раю, бо Алік і Катя заздалегідь продумали меню, яке учасники готуватимуть. Всі страви потрібно продати простим перехожим і заробити якомога більше. Катя спеціалізується на кондитерській справі, Алік - на м'ясі. Ми хотіли привернути двох різних людей з двома різними спеціалізаціями. Подивимося, що з цього вийде, тому що у кожного з них є величезне бажання перемогти.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше на шоу "МастерШеф. Професіонали" визначився переможець. Ним став Павло Серветник, 25-річний кухар з Херсонської області. Також він став володарем мільйона гривень.

Як повідомляв портал “Знай.uа”, професіонали з "МастерШеф" нагодували французьких дипломатів.

Також “Знай.uа” писав, що Олександра Кучеренко розкрила правду про весілля з Дмитром Комаровим.