Суддя популярного кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно зберігати продукти.

1. Не змішувати продукти.

Кожен продукт повинен зберігатися у власній упаковці. Крім того, заборонено змішувати продукти з різних партій.

2. У холодильнику на верхніх полицях розташовуються готові вироби, сирі – як якомога нижче.

3. Готові вироби кухаря зберігають на окремих поличках. 

Популярні новини зараз

Найкращі анекдоти на четвер 14 листопада врятують від осінньої хандри

На дні древнього озера вчені виявили пернатих чудовиськ, чекали на людей мільйони років: неймовірні кадри

Легендарні карпатські мольфари передбачили майбутнє України краще за Вангу: вже почало збуватися....

Потужний землетрус накриє Україну: які області під загрозою

Показати ще

Кришка повинна бути щільно закрита, і кожна гастроємність повинна бути підписана – що, ким і коли це було приготовлено. 

4. Для кожного напівфабрикату санітарні служби також визначили термін придатності. 

Змішаний фарш не можна зберігати в холодильнику, тільки заморожувати. 

5. Помідори потрібно зберігати в картонному ящику.

Обов'язково з дірочками, щоб до них потрапляло повітря. Зелень краще зберігати у вологому рушнику, помістивши в контейнер. Трави найкраще зберігають свої властивості в холодильнику при температурі 4-7 градусів.

6. Сири не варто завертати в харчову плівку, краще в пергаментний папір.

Для круп і борошна обов'язкова герметична упаковка, в іншому випадку там заведуться жучки. Яйця і консерви можна зберігати поза холодильником.

Нагадаємо, новий сезон "МастерШеф" готує спекотні сюрпризи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", суддя шоу "МастерШеф" розповів про базові знання кухні.

Також "Знай.uа" писав, на СТБ стартує 2 сезон шоу "Наречена для тата".