Український телеведучий Олександр Педан зізнався, що в житті він дуже скромна людина, і навряд чи коли-небудь зміг би стати учасником реаліті. Сашко зазначив, що з часів “Підйому” на Новому каналі навчився бути органічним у кадрі, але показувати свої почуття і переживання на камеру – не для нього. Про це Педан поділився в ексклюзивному інтерв'ю Знай.uа.

Ведучий Олександр Педан

Ми поговорили із зіркою перед виходом другого сезону реаліті “Екси”, в якому колишні кохані намагаються розібратися у своїх стосунках: чому вони розійшлися, і що заважає їм бути разом. В нових випусках глядачі Нового каналу побачать навіть пари, які досі одружені, але не живуть разом. І другий сезон буде вести Олександр Педан. Його співведучою стане психолог Наталія Єжова.

Чому Сашко не соромиться в потрібні моменти бути підкаблучником в сім'ї, за що дякує Олі Поляковій, і через що не хоче йти в політику – далі в інтерв'ю.

Сашко, ви сказали, що реаліті “Екси-2” чимось схоже на “Дом-2”, де кожен випуск учасники сваряться, б'ються і з'ясовують відносини. Негативне порівняння, вам не здається?

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Порівняння “Ексів” з “Дом-2” на презентації осіннього телесезону Нового каналу було, радше, метафорою. Схожість проектів хіба що у відвертості в кадрі. І там, і там стосунки часом скандальні. Але навмисне досягти скандальності ми не прагнули. Не провокували учасників, аби ті поводилися якось неадекватно. Ми просто ставили їх у незручні для них ситуації. Така собі шокова терапія. Хотіли, аби “екси” забули про камери і цілковито віддалися своїм стосункам. Наш проект про реальне кохання, а не про хайп.

Я так розумію, що ви не розраховуєте тільки на телевізійну аудиторію, але й на оглядини в YouTube?

Так. У мене є друзі, які переглядали перших “Ексів”, як серіал. Це проект, який можна дивитися по ТБ – це найзручніша форма, і на YouTube. Я можу назвати його реальним міні-серіалом, за який можна засісти ввечері і переглянути за ніч.

На зйомках реаліті Екси-2

Це розважальний жанр?

Це симбіоз. Ми не хотіли повністю йти в психологію. Ми ж все-таки телебачення, людей не лікуємо. А повинні робити продукт, який буде цікаво дивитися. Це розважальна історія для тих, хто шукає відповіді на питання про стосунки. І вони можуть їх там знайти. Як мінімум, у нас є 10 пар, в яких можна побачити себе, своїх друзів, батьків… Можу посперечатися, подивившись, ви знайдете проблеми, які у вас є.

Змогли б ви самі стати учасником такого шоу?

Я б не пішов. Через скромність. Ви не повірите, але в житті я досить скромна людина. Як професійний ведучий, вмію вести, але на проекті б дуже переживав.

Учасники теж переживають.

Так, але учасники хочуть цього. Сподіваюся, що вони настільки прагнуть вирішити свої проблеми, що зможуть подолати той страх відкритися перед камерою.

Сашко, Наталія Єжова і учасники Ексів-2

Є в учасників фінансовий стимул?

В кінці тільки переможець отримує виграш, інші – нічого. Вони живуть в будинку, ми допомагаємо їм розібратися в своїх стосунках, годуємо їх (сміється). І те, бували моменти, коли я їх залишав без їжі – не заслужили, така ось шокотерапія була.

А дочку змогли б відпустити на реаліті?

Ви знаєте, я пишаюся своєю дочкою, люблю її і поважаю. Я до неї ставлюся, як до дорослої людини, хоча їй 14. Якщо б вона мені сказала, що хоче піти на проект, я б відпустив! Єдине, нас же двоє в родині – є моя точка зору, є – дружини. І якщо б у неї були аргументи проти, і більш переконливі, я, як нормальний підкаблучник, прогнувся б.

Сашко з дочкою

Хіба можна так говорити?

А я не боюся! Судячи з часу, що я проводжу на роботі, займаючись кар'єрою і заробітком грошей, чітко розумію, що сім'я більше лежить на плечах дружини, особливо виховання дітей.

Дружина не працює?

Інна зараз в декреті з молодшим сином. 10 років вона пропрацювала вчителем англійської мови у старших класах. І реально знає, як виховувати дітей.

Сашко з дружиною Інною

Як ви можете бути підкаблучником, якщо ви здобувач?

Є моменти, коли я підкаблучник. Речі, про які ми з дружиною домовилися. Що стосується виховання дітей, наприклад, я більше довіряю їй, і останнє слово за нею. Що стосується заробітку – за мною. Це не безапеляційно. Можу з нею порадитися, але рішення приймаю сам. Це симбіоз. Я підкаблучник там, де треба. Це іноді так зручно! Дурні ті чоловіки, які не визнають цього.

Це зручно – в чомусь зняти з себе відповідальність, як мінімум, за покупку їжі. Можу сказати: скинь мені список, я куплю. Не хочу приймати ці рішення. Це як Стів Джобс з його джинсами і гольфиками. Пам'ятаєте? Чому він їх носив? Не тому що був жадібним. Казав, що і так приймає в житті стільки рішень, що не хоче витрачати час, думаючи, що надіти. Моя позиція така ж.

Цікаво, а пародії на зірок, які ви показуєте, самі придумуєте?

Ні, у мене є партнер у моїй інтернет-історії. Створюючи канал “Педан може” і працюючи над контентом в Інстаграмі, розумів, що я – не цільова аудиторія інтернету, я занадто старий для Ютубу. Сорі, але це факт. У мене навіть не було аккаунта на Ютубі на той момент. Я не той, хто дивиться, лайкає і тисне на дзвіночки. А саме на таку аудиторію і треба орієнтуватися, якщо ти хочеш ставитися до цього, як до бізнесу.

Розумів, що у мене є сильна сторона – я ведучий, знаю, як тримати себе в кадрі. Слава Богу, за цей час навчився бути органічним у кадрі, справжнім, довго над цим працював. Але не розумів, який контент треба робити. Відповідно, мені треба було партнеритися. Ось Женя Таллер – це мій партнер.

Ви моніторите тренди, так?

Так, він молодший, він стежить. У мене навіть немає часу робити це. Женя підкидає ідею, а розганяємо разом, тобто, у нас креативний тандем.

Судячи з політичних подій в країні, бути шоуменом зараз дуже непогано. Ви себе бачите в майбутньому в політиці?

Можливість бачу, бажання немає. Не відчуваю грунту під ногами, скажу так. Поясню. Чого лукавити, я заробляю зараз своїм обличчям. Якщо працюю, моя сім'я їсть, відпочиває і так далі. Я чесна людина. Якщо піду в депутати на їх зарплатню, не зможу утримувати свою сім'ю так, як хотів би. Йти туди, щоб брати хабарі, не хочу. Я з того покоління, яке вірить, що можна перемогти, можна змінитися не для себе – для дітей. Не факт, що старша дочка застане цей період. А син, якому 2,5, – вірю, так!

Не тільки вірю, але теж щось роблю. У мене є соціальна ініціатива JuniorZ. Я змінюю систему фізкультури в школах. Ми з командою хлопців безкоштовно, вкладаючи свої сили і час, намагаємося змінити фізкультуру. Я хочу, аби мій син, коли піде в школу, йшов на фізру з задоволенням. А для цього треба зробити так, щоб йому було там цікаво, слід ввести нові види спорту, поміняти підхід. І для цього не потрібно змінювати всіх фізруків, їм треба показати шлях.

З Міністерством освіти стикаєтеся?

Я особисто як лідер громадської організації підписав меморандум про співпрацю до 2025 року. Ми офіційно дозволені. Від Міністерства нам потрібний тільки дозвіл, і все. Грошей від них не отримуємо. Ми знайшли спонсорів. За їхні гроші купуємо спорядження в школи, проводимо семінари, їздимо містами. Я в цій справі можу зробити більше, ніж якщо б став депутатом.

Адже люблю спорт, розумію в ньому. Більше 30 видів спорту в моєму житті: футбол, серфінг, скелелазіння ... Я можу поділитися і заразити людей цієї ж любов'ю.

Педан та JuniorZ

Але сподіваюся, що молоді хлопці пішли в депутати з метою бути корисними і зробити щось добре, правильне. Все одно, політика для мене - бруд, не хотів би в це занурюватися. Я аполітичний. У мене багато друзів і знайомих в парламенті, мені подобається їх настрій.

А у Сергія Притули не питали, чому він зважився на 30-й номер у списку "Голосу"?

Він відповів тільки те, що сказав всім у своїх зверненнях.

Ви пародіюєте багатьох українських зірок, вони не ображаються? Всі знають історію Лесі Нікітюк та Олексія Дурнєва. Ведуча заявила, що блогер піариться на її імені. З подібним не стикалися?

Ні, навпаки, з Лесею ми в хороших відносинах. Не лаялися. І, до речі, чому я почав цим займатися? Так нудно в нашому шоу-бізнесі! Всі такі нецікаві, сорі. Занадто правильні, хочуть бути занадто гарними, а це вже перейшло межу солодкуватості. Настільки пластилінове і несправжнє, що перестає бути цікавим, як на мене.

Я не асоціюю себе з шоу-бізнесом, не ходжу на тусовки. Мені це не цікаво. Я вирішив їх постебати, трішечки потроллити. Мені здається, що наші шоумени і шоувумен повинні якось провокувати народ, дивувати, давати якийсь привід для пліток, для розмов. Чесно кажучи, зажерлися, як на мене.

Вважаю, що я їм навіть роблю послугу (сміється). Знаходжу моменти - і Дурнєв це робить теж - над якими можна пожартувати.

А на Зеленського спробуєте зробити пародію?

Думаю так. Якщо він щось зробить. У нас в країні є тільки один політик, якого цікаво пародіювати. Це Зеленський. Я не пародіював нікого з політиків, тому що немає персонажів, вони все нецікаві. У шоу-бізнесі хоч Полякова роздяглася догола і то, слава Богу! Я написав їй на знак подяки за це: "Респект! Ти єдина цікава, тебе хоч можна спародіювати".

У мене зараз пішли пародії більше на голлівудських зірок - там є, про що поговорити.

Педан зі срібною кнопкой YouTube

Нагадаємо, прем'єра другого сезону реаліті "Екси" відбудеться 20 вересня о 22:00 на Новому каналі. Як і в попередньому сезоні, участь в реаліті візьмуть десять пар колишніх закоханих. Щотижня вони будуть проходити по три випробування, які визначать, наскільки "екси" добре знають один одного, готові працювати над стосунками і боротися з труднощами в їх парах.

Перші учасники другого сезону реаліті - Віталік і Лея

У колишніх є два шляхи - почати будувати свої стосунки на проекті з чистого аркуша або покинути його порізно, відкритими для нових почуттів. Як і в першому сезоні, перемогти може пара, яка прийме будь-яке з цих двох рішень.

Раніше Педан вказав на помилку, яка зруйнувала тисячі сімей.

Також Знай.uа повідомляв, що на екрани кінотеатрів вийшов новий сімейний фільм “Фокстер & Макс” від Анатолія Матешка. Режисер познайомив українців з нано-псом за 50 млн грн.

Крім цього, Євген Нищук відверто розповів про зміни у владі і нове якісне українське кіно.