Лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін) пішов з життя 5 років тому. Причиною стала фатальна автомобільна аварія. Його пісні досі співають і пам'ятають мільйони українців.

Кузьма ще в шкільні роки хотів створювати музику сам. Так, він з однокласниками створив панк-групу "Ланцюгова реакція".

Перший кліп Кузьми і його групи вже як Скрябін на українському телебаченні показали в 1995 році.

Крім музичної кар'єри Кузьма був і телеведучим з 2003 року вів програми "Шанс" і "Шейканемо".

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Багато його пісень стали хітами і десятиліттями не втрачають своєї актуальності.

Андрій Кузьменко загинув в автомобільній аварії 2 лютого 2015 року. Він відіграв концерт у Кривому Розі 1 лютого і повертався додому на своїй машині і зіткнувся з молоковозом. Від отриманих травм 46-річний Кузьма загинув на місці.

На його похорон зібралися тисячі людей, які проводжали відомого музиканта в останню путь оплесками.

Український журналіст і автогонщик згадав талановитого музиканта у день його загибелі. Він закликав усіх у цей день не думати про теоріях змови, а згадати Кузьму і послухати його пісні. Відповідний пост він розмістив у Facebook.

"Просто згадайте сьогодні Кузьму і його групу Скрябін. Послухайте, кайфоните, може хто поставить свічку, хтось хитнеться у Львів, хтось буде поруч з Родиною, а хтось просто думками з Кузьмою. Знайдіть і прочитайте Андрюхины книги. Хоч одну. Я, Побєда і Берлін. Я, Паштет і Армія. Рекомендую. А я включу "Порш пана Міра", моя улюблена пісня Скрябіних і мій улюблений їх кліп. Ну і Старі Фотографіі. Куди ж без них?" -пише Мочанов.

Подкинуло. 5 лет назад 2 февраля, в семь с чем-то утра меня набрал знакомый гаец и выдал: «Разбудил? Извини. Под...

Geplaatst door Alex Mochanov op Zaterdag 1 februari 2020

Нагадаємо, Скрябін звернувся до українців з того світу.

Як повідомляв Знай. ua, легендарного Кузьму Скрябіна увічнять в Києві.

Також Знай. ua писав, що українці згадують останні слова Скрябіна, емоції стримати неможливо.