Популярна в 90-і співачка з неповторним голосом Катя Чілі (Katya Chilly) взяла участь у Національному відборі на Євробачення 2020. Вона стала єдиним півфіналістом, пісню якого почули глядачі лише під час ефіру. Пряму трансляцію вели два канали: СТБ та UA:Перший.

Катя виконала особливу традиційну пісню - "Піч/Pich". Як пояснила артистка, в українській міфології це символ величезної трансформації, про життя та смерть.

"Ця пісня про відродження. Піч на рівні людського тіла - це матка", - сказала Катя.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Ведучий Нацвідбору Сергій Притула не міг обійти стороною таку цікаву деталь і не поцікавитися у Каті, що саме вона мала на увазі.

"Я дуже радий познайомитися з вами особисто. Я давно слідкував за вашою творчістю. Ви така тендітна, маленька. Ви, як Саша Педан, тільки дівчинка", - пожартував він.

Для свого потужного енергетичного виступу Катя Чілі запросила в Україну шамана з Перу, що представляє ліси Амазонії, який на сцені був в образі леопарда.

Поспілкувавшись з ним про його мету перебування на сцені, Сергій перейшов до Каті: "Тобто пісня про матку?"

"Про матір, швидше", - сказала Чилі.

"Ніколи не думав, що я колись скажу в ефірі двох загально національних каналів, але - давайте поговоримо про матку", - звернувся Притула до журі.

Тіна Кароль похвалила співачку і сказала, що аплодує їй.

"Я обожнюю Катю Чілі, як артиста, я обожнюю її голос, її світогляд, те, наскільки глибоко вона підходить до питань звуку, тексту, наміру. Твій намір сьогодні дуже чистий. І глядачам вирішувати, на Євробачення поїде комерція чи етноіндифікація", - прокоментувала Тіна Кароль.

Слова Тіни, ймовірно, вразили Катю, тому що на її обличчі було видно сльози.

Незважаючи на всю міць і сильний вокал Каті Чілі, пройти у фінал Нацвідбору вона не змогла - журі оцінило її виступ на 4 бали, а глядачі - на 3. В результаті голосування першою трійкою фіналістів стали Jerry Heil, Go_A і Kruть. Марта Круть отримала найвищий бал - вісімку - від журі та глядачів.

Нагадаємо, раніше учасник другого півфіналу KHAYAT зламав безліч бар'єрів для написання особливого треку на Євробачення 2020.

Як повідомляв портал Знай.uа торік Україна офіційно відмовилася від Євробачення 2019.

Також Знай.uа писав, що учасниця нацвідбору " Євробачення 2020 Jerry Heil підкорила "веганським" хітом не тільки Україну, як оцінили красуню в Європі.