Цієї неділі о 10:45 на каналі "1+1" покажуть новий випуск другого сезону програми "Великі випуски з Антоном Птушкіним", в якому відомий тревел-документаліст відправиться в подорож Швейцарією.

Читайте Знай в Google News!

Антон Птушкін заїде в наймальовничіші куточки країни, досліджує казкові швейцарські села, спробує вивчити незвичайні місцеві закони "тиші" і покатається на швейцарському потязі.

ТОП-5 найбільш незвичайних фактів про Швейцарію

Швейцарія, фото 1+1
Швейцарія, фото 1+1

Без суєти

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Птушкіна буде відчуття, що ти знаходишся в самій спокійній країні на планеті. І це почуття не покидало ведучого всі 9 днів у Швейцарії. Може здатися, що тут живе дуже мало людей, хоча населення країни становить 8,5 мільйонів жителів. Один із секретів такого спокою – дуже розмірений темп життя швейцарців.

Унікальні закони "тиші"

Наприклад, щоб не заважати спокою сусідів, у вихідні дні тут заборонений покіс трави, мийка машин за допомогою апаратів високого тиску і взагалі все, що може створювати шум. А в деяких місцях заборонені і вуличні музиканти. Швейцарці навіть створили книгу "Як жити в Швейцарії", яка допомагає приїжджим адаптуватися до місцевих законів і не порушувати встановлений устрій життя. Серед найдивніших правил у книзі – тут заборонено використовувати туалет і душ після 10 вечора, щоб не турбувати життя сусідів.

Швейцарія, фото 1+1
Швейцарія, фото 1+1

Нейтралітет і безпека

У світі вже давно склалося стійке уявлення про Швейцарію як про найбільш нейтральну країну. Швейцарія навіть не є членом Європейського Союзу і НАТО. А останнім військовим конфліктом, в якому брали участь швейцарці, була війна проти Наполеона.

Швейцарія, фото 1+1
Швейцарія, фото 1+1

Швейцарія – укріплений бункер посеред Європи

Хоча уряд Швейцарії успішно дистанціюється від всіляких конфліктів, це не означає, що вони не готові до військових дій і вторгнень. Ще в 1963 році тут був прийнятий закон, за яким кожен громадянин повинен бути забезпечений бомбосховищем на випадок ядерної війни.

Тоді на всій території були побудовані бомбосховища, одне з яких досі вважається найбільшим в Європі – воно може помістити 20 тисяч осіб.

Швейцарія, фото 1+1
Швейцарія, фото 1+1

Стійка економіка і найвищі зарплати

Банків тут більше, ніж стоматологічних кабінетів. І зберігати швейцарцям в них дійсно є що. Швейцарія знаходиться на другому місці за рівнем зарплат у світі. Середня річна зарплата тут становить 62,283 долара – а це більше 5190 доларів на місяць.

Швейцарія, фото 1+1
Швейцарія, фото 1+1

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Птушкін запустив власне шоу без Івлєєвої.

Як повідомляв портал Знай.uа, Птушкін зазирне за лаштунки Чорнобиля – секретні об'єкти, радіація і Рудий ліс.

Також портал Знай.uа писав про топ-5 захоплюючих подорожей Канадою Антона Птушкіна.