У вівторок, 24 січня 2023 року, було озвучено номінантів на всі головні категорії престижної, щорічної кінопремії "Оскар".

Наприклад, у головній номінації було висунуто аж десять картин "Елвіс", "На Західному фронті без змін", "Аватар: Шлях води", "Банші Інішерина" та інші. За "найкращого режисера" поборються Стівен Спілберг, Мартін Макдона, Тодд Філд та інші. Але для українців примітно не це... а те, що одну нашу стрічку було номіновано у категорії "Найкращий документальний фільм".

Церемонія нагородження "Оскар-2022", кадр з відео
Церемонія нагородження "Оскар-2022", кадр з відео

Фільм називається "Будинок зі скалок" та розповідає про соціальних працівників, які перебувають на сході України та, в умовах війни з РФ, на лінії фронту, працюють над створенням безпечного простору для дітей.

"Поки державні органи влади та суди вирішують подальшу долю дітей", - йдеться в описі сюжету.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Варто уточнити, що зйомки відбувалися ще до повномасштабного вторгнення та тривали протягом двох років. Продюсерами виступили представники України, Швеції, Данії та Фінляндії.

Володимир Зеленський на Донбасі, фото: ОПУ
Володимир Зеленський на Донбасі, фото: ОПУ

Чи стане українська стрічка переможцем у цій номінації, ми дізнаємось 13 березня 2023 року.

Нагадаємо, найдорожчий і найочікуваніший: стала відома дата виходу на великий екран мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Як повідомляв "Знай.uа", після критики Белли Рамзі, в ролі Еллі в "The Last of Us", думка глядачів різко змінилася: "Сцена у фойє була ідеальною"

Знай.uа писал, Елена Шоптенко из "Танців з зірками" стала частью индийского боевика, прославившегося на весь мир: "До перемоги"