Мобільний оператор повідомив неприємну звістку своїм користувачам.

Стало відомо, що якість мобільного зв'язку може погіршуватися через сильне навантаження на мережі після швидкого зростання користування 3G/4G інтернетом.

Про це стало відомо з коментаря виконуючого обов'язків президента "Київстар" Олександра Комарова в інтерв'ю "НВ".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Комаров додав:

По-перше, якість для нас - це святе. По-друге, якість - дуже суб'єктивне поняття. Навряд чи абонент вимірює 100 показників мережі, - він і не повинен, це ми робимо, причому як на мережі, так і на рівні абонента. Ми дивимося на клієнтську якість в тому числі і за інтегральним показником NPS (Net Promoter Score). У нас NPS за результатами 2017 року - 25: це дуже хороший показник

За словами керівника "Київстар", основна причина зв'язку, що погіршився, це - обмін операторами своїми частотами.
Наостанок він додав: "В рамках запуску 4G оператори обмінюються частотами і переналаштовують свої станції. Коли ми говоримо про технології 3G, то спектр частот, який ви віддаєте на неї, абсолютно впливає на радіус дії цієї мережі. Завантаження впливає на радіус дії".

"Все банально: в 3G чим вище навантаження, тим менший радіус обслуговування. І далі у вас виходить запуск безліміту як відповідь на конкурентні дії або необхідність перебувати в ринку. У вас зростає споживання: у Київстар - 140% зростання споживання data", - додав Комаров.

Топ-менеджер також назвав unlimited-пакети "смертовбивством для мобільної мережі".
Він зазначив, що: У нас були деякі чудові клієнти, які через нашу сім-карту утримували інтернет-кафе".

Нагадаємо, в Україні вже наступного року запрацює послуга перенесення телефонного номера (MNP): ви зможете легко змінити одного оператора на інший, при цьому залишаючи свої старі контакти.

Як повідомляв Znaj.ua, у понеділок, 3 вересня, в десятках українських університетів пройшли урочисті лінійки на честь початку навчального року. У Миколаєві цей захід обернувся справжньою НП: відразу чотири студентські втратили свідомість.

Також Znaj.ua писав про те, що якщо раніше, щоб дізнатися у скільки вам обійдеться авіапереліт туди і назад, треба було їхати в аеропорт, або телефонувати в авіакомпанію і дізнаватися все, то зараз завдяки інтернету все набагато простіше. Вам потрібно лише зайти на потрібний сайт, заповнити певні дані і перед вами з'явиться перелік всіх доступних авіаквитків в обидва боки.