Згідно з даними, 7-го вересня очікуються наступні курси купівлі/продажу долара і євро.

Купівля:

Доллар - 28.10
Євро - 32.60

Продаж:

Доллар - 28.20
Євро - 32.80

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Виходячи з цього курс долара знизиться на 19 копійок. Гривня зміцнюється вже другий день.

Однак в цілому вище 28 гривень долар не піднімається в ціні з кінця січня 2018 року.

Варто також згадати про те, що раніше в НБУ спрогнозували курс долара на кінець 2018 року і пообіцяли зробити все можливе для стабілізації ситуації в межах, які будуть задовольняти умови розвитку економіки.

Експерти при цьому розійшлися в думках щодо причин падіння гривні.

До слова, українська валюта продовжує все більше прогинатися під жорстким курсом долара і, за словами фінансових аналітиків, до кінця поточного року курс іноземної валюти може досягти шокуючого рівня.

Всі експерти сходяться на тому, що падіння долара в Україні чекати не доводиться, і озвучують все більш песимістичні прогнози, - пише Politeka.

Так, Андрій Новак вважає, що курс до кінця року буде падати приблизно на 50 копійок – 1 гривню щомісяця.

Одним з факторів, який буде впливати на валютний курс, є можливе виділення Україні кредитного траншу в розмірі близько 2 мільярдів доларів з боку Міжнародного валютного фонду. Втім, деякі фахівці вважають, що співпраця з МВФ не відновиться в 2018 році, так як головною умовою для цього є підвищення цін на газ для населення, "чого не відбудеться перед виборами". Як відомо, президентські і парламентські вибори мають відбутися навесні і восени 2019 року відповідно.

За словами експерта, якщо Україна в нинішньому році не відновить співпрацю з фондом, курс однозначно перевищить 30 гривень/долар.

"Те, що було в презентації НБУ, де називалася цифра 40 гривень/долар (найбільш песимістичний сценарій), цілком реально. Чи станеться це в грудні, січні або лютому, я не знаю, але до цього показника курс все точно буде прагнути", – резюмував Сергій Фурса.

Нагадаємо, в Україні незабаром розпочнуть виплачувати заощаджені за зимовий період субсидії на опалення. За даними Міністерства соціальної політики, із заявами на монетизацію субсидій на газ вже звернулися 1,13 млн домогосподарств.

Як повідомляв Znaj.ua, не так давно клієнти ще 7 українських банків отримали можливість користуватися сервісом безконтактної оплати Google Pay.

Також Znaj.ua писав про те, що велика палата відхилила апеляцію Пенсійного фонду, залишаючи чинним рішення суду першої інстанції, за яким припинення виплат пенсій переселенцям з підстав, не передбачених законом, є неправомірним.