У четвер, 6 вересня, у Києві спіймали на хабарі главу Громадської ради при управлінні ДФС: чиновниця вимагала більше 2 мільйонів гривень.

В повідомленні прес-служби столичної поліції йдеться, що керівницю затримали під час чергової "получки".

На місці злочину Відділ протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідства і прокуратури Київської області вилучив 45 тисяч в американській валюті.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Голова громадської ради повинна була передати гроші посадовим особам одного з обласних управлінь ГФС, щоб останні не втручалися в господарську діяльність комерційної структури", - пишуть правоохоронці.

Якщо б чіпку главу Ради не затримали, жінка отримала б 75 000 за свої "послуги". Швидше за все мова йде про Ірині Нараївській, на її рахунок перерахували "завдаток" у розмірі 300 000 гривень нібито за консультації та юридичні послуги.

Правоохоронці порушили кримінальну справу проти чиновниці, зараз за місцем проживання і роботи проводять обшуки. Співробітників одного з обласних управлінь ДФС України перевіряють на причетність до цього злочину.

Нагадаємо, злочинці вигадують все нові способи для здійснення прикрих порушень. Нещодавно у Києві працівники кіберполіції затримали кількох людей, підозрюваних у злочинах в мережі інтернет.

Як повідомляв "Знай.uа", прокуратура Київської області спільно з співробітниками УЗЭ викрила двох службовців державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль" на отриманні хабара.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що мобільний фішинг - це шахрайство, яке просто так не зникне. За словами Verizon, 90% всіх інцидентів з порушеннями даних починаються з фішингу - і мобільний є найбільш швидкозростаючим вектором атаки. Дослідження показують, що новий сайт фішингу створюється кожні 20 секунд. Тим не менш, в рамках мобільного фішингу зловмисники використовують безліч різних методів і кампаній, що утрудняє підтримку новітніх загроз.