В акваторії Керченської протоки відбулася запланована акція зі знесення "путінської гордості". Російський плавучий кран зірвався з якоря і на повному ходу вмазався в Кримський міст.

Так, через шторм на морі плавучий кран прибило до опори автодорожньої частини мосту на ділянці між островом Тузла і фарватером. Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ.

Відзначається, що у результаті інциденту було пошкоджено 1 матчу освітлення і погнуті "кілька метрів бар'єрного огородження мосту.

Крім того, до усунення наслідків аварії окупанти обмежили рух по мосту. Плавкран вже відбуксирували на безпечну відстань від мосту. На ремонтні роботи знадобиться 6-8 годин, які почнуться тільки після припинення шторму.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За даними російських метеорологів, висота хвиль на морі зараз становить 13-20 дм, а штормові умови збережуться протягом дня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контрольно-пропускні пункти на адміністративному кордоні з аннексованим Кримом "Каланчак" і "Чаплинка" припиняють свою роботу через екологічну ситуацію.

На тимчасово закритих пунктах прикордонники продовжать нести службу і пропускати громадян та транспорт лише в екстрених випадках, та в разі крайньої необхідності. Громадяни України, які проживають в Криму, оформлятимуться у спрощеному порядку. Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Варто нагадати, ситуація з викидом хімікатів в Криму серйозно погіршилася: з окупованого Армянська вже виїхали 8 тисяч людей, в основному це жінки з дітьми.

Незважаючи на те, що історія почала набирати обертів ще 23 серпня, 5 вересня окупанти вирішили почати евакуацію: після того, як люди почали скаржитися на запаморочення і печіння в ногах. У ситуаціх, яка склалася, звичайно, звинуватили Київ, мовляв, він перекрив доступ води з Дніпра до кримського каналу. А втім, хто б сумнівався.

Нагадаємо, у Чорному морі стався пекельний вибух, є жертви.

Як повідомляв Знай.uа, Путін наказав розібрати Кримський міст.

Знай.uа писав, чим небезпечний окупований Крим для материкової України.