У Києві відбулася церемонія підписання договору купівлі-продажу агрохолдингу "Мрія" між компаніями Mriya Farming PLC і Saudi Agricultural and Livestock Investment Co (SALIC).

Про це йдеться в Facebook президента Петра Порошенка.

Угоду підписали голова ради директорів агрохолдингу, колишній міністр аграрної політики Олексій Павленко і керуючий директор SALIC Халед Аль-Абуді.

Крім того президент відзначив, що прихід такого інвестора свідчить про бажання іноземців вкладати гроші до України та це не означає, що компанія з Саудівської Аравії скупила українську землю на якій розташовані потужності заводу "Мрія".

Рішення SALIC придбати "Мрія Агрохолдинг" справді є надзвичайно важливою подією і демонструє готовність іноземних інвесторів вкладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі і у ставленні інвесторів до нашої держави. Контракт між «Мрія Агрохолдинг» та SALIC не означає купівлю української землі. Він означає купівлю українських активів, підвищення рівня інвестицій в агрокомплекс і підвищення рівня технологій, які будуть сприяти підвищенню врожайності, експорту, створенню нових робочих місць.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще
Posted by Петро Порошенко on Wednesday, 12 September 2018

"Рішення SALIC придбати "Мрія Агрохолдинг" дійсно є надзвичайно важливою подією і демонструє готовність іноземних інвесторів вкладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі та щодо інвесторів до нашої держави. Контракт між "Мрія Агрохолдинг" і SALIC не означає купівлю української землі. Він означає покупку українських активів, підвищення рівня інвестицій в агрокомплекс і рівня технологій, які сприятимуть підвищенню врожайності, експорту, створення нових робочих місць", - заявив Порошенко під час церемонії.

Нагадаємо, холдинг "Мрія" раніше належав родині українського бізнесмена Івана Гути. У 2014 році компанія допустила дефолт і перейшла під операційний контроль кредиторів, які призначили гендиректором Саймона Чернявського.

У серпні 2018 року "Мрія" завершила реструктуризацію боргів, у результаті якої вони скоротилися до 309,5 млн доларів. За умовами реструктуризації, всі активи "Мрії" були передані у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC.

Разом з тим варто відзначити, що незабаром IKEA прийде в Україну. Офіційно це може відбутися вже в наступному році.

Про це заявив президент Петро порошенко на зустрічі з головним виконавчим директором "IKEA Південно-Східна Європа" Стефаном Вановербеке.

Також він очікує, що наступним етапом може бути розміщення IKEA в Україні власного виробництва.

"Я так розумію, що в 2019 році двері IKEA будуть відкриті і українці будуть мати можливість скористатися послугами. Я теж чекаю, але я чекаю, коли буде наступний другий етап. Я впевнений, що IKEA прийме рішення щодо відкриття тут власного виробництва. В Україні для цього є всі".

Президент додав, що українським ринком також зацікавився французький бренд спортивного одягу Decathlon.

Зустріч Порошенко з керівництвом IKEA

Нагадаємо, українцям сказали, коли Starbucks прийде до нас.

Як повідомляв "Знай.ua", Укрзалізниця вперше за 10 років похвалилась дечим новим.

Також "Знай.ua" писав, що вартість Amazon перевищила 1 трлн доларів.