Ринкова капіталізація онлайн-ритейлера Amazon перевищила 1 трлн доларів.

Про це повідомляє Los Angeles Times.

Зазначимо, що до Amazon з американських компаній цю позначку вдалося подолати тільки Apple. Капіталізація онлайн-ритейлера Amazon в ході біржових торгів, 4 вересня, ненадовго перевищила 1 трлн доларів.

На піку вартість акцій компанії піднялася на 1,88% вище рівня закриття попередніх торгів. У цей момент ринкова вартість Amazon перевищила 1 трлн доларів.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Таким чином, Amazon став другою в історії компанією з США, вартість якої піднялася вище 1 трлн доларів.

Разом з тим варто відзначити, що гігант онлайн-рітейлу Amazon у другому кварталі цього року показав прибутки, які вдвічі перевищили очікування біржі.

Зокрема, опубліковані 26 липня документи компанії свідчать про прогнозований високий рівень продажів восени.

Вказано, що у другому кварталі Amazon отримав прибуток у розмірі 2,5 мільярда доларів, тоді як за аналогічний період торік компанія заробила лише 197 мільйонів доларів.

У звіті рітейлера також зазначається, що її бізнес ефективно шукає можливості компенсувати дорогу швидку доставку за рахунок контролю витрат та розвитку високомаржинальних підрозділів, як-от хмарних сховищ даних та хмарних обчислень.

Крім того, доходи компанія планує інвестувати в нові сфери, зокрема, доставлення свіжих овочів та фруктів по всіх США.

"Ми бачимо більшу, ніж очікувалося, ефективність у багатьох наших інвестиціях у речі на кшталт сховищ, дата-центрів та маркетингу", - заявив фінансовий директор Amazon Браян Олсавські.

Крім того варто відзначити, що серіал, створений за знаменитою фентезі-сагою Дж. Р. Р. Толкіна "Володар кілець" будуть очолювати творці "Зоряного шляху 4".

Amazon оголосила про укладення відповідної угоди з Джоном Ді Пейном і Патріком Маккєєм, які виступили сценаристами четвертої частини перезапущеного "Зоряного шляху".

Пейн і Маккей повідомили про те, що неймовірно схвильовані майбутнім втіленням світу Толкіна: "Немов Фродо, який відправляється з Шира, ми відчуваємо себе наділеними великою відповідальністю. Це початок подорожі усього життя".

Про плани створення серіалу за "Володарем кілець" в Amazon заявили в кінці минулого року. За попередньою інформацією серіал буде складатися з п'яти сезонів. Дія в серіалі розгорнеться до подій трилогії про Фродо від Пітера Джексона.

Amazon Studios збираються знімати серіал "Володар кілець"

Нагадаємо, Amazon витратить мільярд доларів на "Володара перснів".

Як повідомляв "Знай.ua", знайшли невидану книгу по всесвіту "Володаря кілець".

Також "Знай.ua" писав, що серіал Amazon втре носа Грі престолів.