Німецька влада вирішила послідувати прикладу поляків та значно спростити працевлаштування громадян з держав, які не входять до ЄС.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що нові правила працевлаштування можуть дозволити українцям отримувати робочі візи до країни строком до півроку.

Проте після цього працівнику необхідно приїхати до Німеччини та вибрати собі роботодавця, та у подальшому вже у його супроводі зареєструватись на біржі праці.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того відомо, що у правилах також чітко прописані умови виїзду додому при закінченні візи, яку особа отримала на півроку. Так, працівнику необхідно буде покинути Німеччину, а вже через півроку знову можна буде відправитись працювати.

"Нинішня система вимагає від здобувача завчасно визначитися з роботодавцем і спеціальністю. Причому не будь-якою, а лише тією, за якою роботодавець не зміг нікого знайти в країні протягом двох місяців. Крім цього, для багатьох спеціальностей необхідне обов’язкове знання мови. Наприклад, щоб влаштуватися медсестрою, потрібно вивчити німецьку до рівня не нижче В2", – пояснив президент Всеукраїнської асоціації компаній міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Разом з тим експерти відразу ж відзначають, що з цього правила можуть існувати виключення, коли необхідний зварювальник та далекобійник, коли особливих знань мови взагалі не потребується.

Також більшість експертів відзначають, що німецькі нововведення значно перерозподілять українських заробітчан, які вже працюють у різних країнах Європи.

Безліч з них переїдуть до Німеччини з Польщі на більш вигідні заробітки – німецькі роботодавці платять в 2-3 рази більше (на сезонній роботі можна отримати 1600 євро в місяць). До них приєднається і частина трудових мігрантів, які працюють у Росії.

У свою чергу керівник профспілки "Трудова солідарність" Віталій Махинько зазначив, що в основному українці, які їдуть на заробітки до Німеччини працюють доглядальниками, будівельниками та працівниками на виробництві. Проте після лібералізації ще більше кваліфікованих українців можуть переїхати до Німеччини, серед яких лікарі, інженери та інші.

У пошуках кращого життя: чому українці масово виїжджають за кордон

Нагадаємо, у Польщі спалахнув грандіозний скандал з українськими заробітчанами, під ударом сотні.

Як повідомляв "Знай.ua", українців змусять платити за безвіз.

Також "Знай.ua" писав, що українські студенти масово тікають до Польщі.