З 2021 року мешканцям країн з безвізовим режимом за в'їзд до Європейського союзу потрібно буде заплатити 7 євро сервісного збору.
Як повідомляється на сайті ЄС, схвалили так звану платну, авторизацію для туристів в Раді Європи. Як повідомляється, тільки після оплати, людина може подорожувати до Європи вільно.

Відзначається, що проходити таку процедуру доведеться раз на три роки. В ЄС пояснили, завдання системи авторизації - підвищити безпеку в країнах співдружності і запобігти нелегальній міграції.
Такі нововведення містяться в законопроекті ЄС про систему контролю на кордонах.
Змін буде відразу кілька, і для нас найпомітнішим і найбільш значущим буде одне з них: для тих іноземців, які зараз їздять в ЄС по безвізу, буде запущена система по назвою ETIAS - European travel information and authorisation system, в перекладі - "Європейська система авторизації та інформації про подорож ".
За цим проектом, громадяни "безвізових країн" для поїздки в ЄС будуть зобов'язані проходити платну "авторизацію" - передавати в ЄС свої дані.
Обробка заявки буде коштувати 7 євро, дозвіл на в'їзд буде діяти три роки. Платити потрібно не за поїздку, а за авторизацію, а діє вона три роки. Дітям до 12 років можна буде пройти авторизацію без сплати збору в 7 євро.
Також треба буде заповнити форму, схожу на візову анкету, але тільки в електронній, а не в паперовій версії. Там будуть стандартні графи: ім'я, паспортні дані. Вони будуть питати навіть деякі анкетні дані, які раніше посольство не цікавили - наприклад, рівень вашої освіти. Зате головних "проблемних питань", зокрема про дохід в анкеті не буде.
Зате в анкеті будуть принципово нові питання на кшталт таких: не бували ви в країнах підвищеного терористичного ризику; не відвідували чи країни, де вирують специфічні епідемії (ЄС буде оновлювати цей список); або не робили ви кримінальних правопорушень за останні 10 років, і якщо так - то в якій країні.

Робота над впровадженням ETIAS триває вже кілька років і неабияк затягнулася, але зараз вона - на завершальній стадії. У квітні Європарламент і Рада ЄС досягли згоди щодо всіх параметрів системи, залишилося прийняти офіційне рішення, розробити систему і запустити її.
Коли саме система почне діяти, поки невідомо. Нинішні плани - запустити систему з 2021 роки, та й то лише частково, тільки в аеропортах і морських портах.
Нагадаємо раніше повідомлялося, що щороку з України з різних причин їде близько 1 мільйона чоловік. Цілі можуть бути різні: заробітки, ПМЖ, навчання, але факт залишається фактом: країну залишають багато людей і досить регулярно.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що названий найбільш завантажений маршрут в Європу.
Також "Знай.ua" писав, що Чехія зробила приємно українським заробітчанам.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще