У найближчі суботу та неділю, 15 і 16 вересня, в більшість українських міст стихія надішле погодні зміни. Трохи раніше передбачалося, що вікенд буде сонячним і досить теплим, тепер же українцям радять залишатися вдома або озброїтися парасолями.

Про прогнозі на своїй сторінці в Facebook пише відомий народний синоптик Наталка Діденко.

Так, в суботу сильні дощі з грозами найбільше "світять" Рівненській, Львівській та Волинській області.

"Хто в цих місцевостях збирається завтра по гриби - змокнете і замерзнете. Оскільки в більшості західних областей завтра ще й похолодає до + 18 + 23 градусів", - пише Діденко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У центрі країни встановиться суха погода, стихія може підкачати тільки у Вінницькій області. Також невеликі дощі очікуються в Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях.

"На Сході - періодично дощ. На Півдні - часом дощ, часом просвітлення. На півночі дощі в Житомирській області", - зазначила синоптик.

Під Києвом, Черніговом та Сумами велику частину часу буде сухо, ймовірність дощу збільшується ближче вечора. Повітря прогріється до комфортних 23-28 градусів.

"У неділю західне похолодання і дощі поширяться в східному напрямку", - попереджає метеоролог.

16 вересня на Заході, Півночі і в Центрі + 18 + 24 градуси. На Півдні і Сході буде тепло, + 24 + 27 градусів.

"Дощитиме у неділю переважно на Лівобережжі. Хіба що зранку ще затримаються опади на Півночі", - відзначає експерт.

У Києві в суботу буде досить сиро, але при цьому без дощів днем: невеликий можливий ввечері. Стовпчик термометра триматиметься в межах 24-25 градусів.

У неділю цей показник знизиться до 20-22 градусів, плюс посилиться вітер. Невеликий дощ можливий зранку.

"Але протягом недільного дня сонце явно захоче компенсувати вітер і прохолоду, без опадів", - зазначила Діденко.

"Середина вересня вже проходить, збирайте гербарій, гриби, прибирайте городи, але не паліть, відвідуйте українські пам'ятки, знамениті і скромні, "гуляйте" ночами по розпродажах дешевих авіаквитків в теплі краї на листопад-лютий, і починайте ревізію в шафах", - підсумувала метеоролог.

Нагадаємо, експерти розповіли, як боротися з осінньою хандрою.

Як повідомляв "Знай.uа", ВООЗ провела масштабне дослідження в Україні на тему ожиріння і дійшла невтішних висновків.

Також "Знай.uа" писав про 7 способів зміцнити імунітет восени.