В українській столиці на заводі "Кузня на Рибальському" 14 вересня на воду спустився перший десантний катер типу "Кентавр". Дані кораблі призначені для ВМС ЗСУ. Відомо, що будівництво судна почалося ще в 2016 році.

На урочисту церемонію спуску поквапився приїхати секретар РНБО України Олександр Турчинов.

"Це перший зразок серії важливого проекту 58503 під назвою "Кентавр". Це перший серійний катер, який надходить до наших Військово-морських сил", - розповів Турчинов.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За словами Кривавого пастора, "Кентавр" нічим не поступається світовим аналогам, таким як російський "Раптор" або катера НАТО.

"У нього є потужна зброя, він може рухатися зі швидкістю 40 вузлів, він може десантувати 36 морських піхотинців. І що важливо: досить потужна система озброєння - і ракетне озброєння і бойові модулі - мають систему стабілізації, що дозволяє точно вражати ціль, не знижуючи хід", - додав Кривавий пастор.

Десантно-штурмовий катер проекту 58181 "Кентавр" розроблений миколаївським державним підприємством "Дослідно-проектний центр кораблебудування" на базі катери проекту 58155 "Гюрза-М". Під час будівництва проект був доопрацьований і отримав новий номер 58503. Катер призначений для несення патрульної служби на річках і прибережних морських акваторіях, доставки, висадки та вогневої підтримки десантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники зайнялися відправкою в акваторію Азовського і Чорного морів загону, що складається з 270 спецназівців. Такі заходи необхідні для здійснення контролю на морському кордоні України.

Варто нагадати, що на Азовський напрямок російська сторона активно стягує важку техніку і зброю – точно таку ж, з якої завдали ударів з Каспійського моря по Сирії. Втім можливості для протистояння в Україні поки що дуже низькі, як пояснює генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Експерт додав, що не варто несерйозно сприймати ворога, адже з 6-ти артилерійських катерів "Гюрза-М" (на озброєнні ЗСУ), два – вже в районі Азовського моря.

Нагадаємо, до Азовського моря прямує артилерія і ракетні війська.

Як повідомляв Знай.uа Україна випустила в Азовське море нових залізних акул.

Знай.uа писав, ВМС ЗСУ поставила на захист Азовського моря бронекатер-новинку.