Так звана "влада" в окупованому Криму звинуватила Украхну в екологічній катастрофі, що виникла в Армянську.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У заяві, яку опублікувала окупаційна влада йдеться про те, що українська влада цілком реально винна у екоциді, який стався на території Криму. Більше того кримьскі можновладці закликали ФСБ відкрити кримінальну справу за ознаками екоциду.

Для доведення своєї думки, окупаційна влада зазначає, що кислотний накописувавач, через який у повітрі потрапили небезпечні речовини знаходиться на адмінкордоні з Херсонською областю.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

По периметру кислотонакопичувача зведена дамба, яка захищає його від солоних вод озера Сиваш: при їх змішуванні утворюється хімічна реакція, яка характеризується викидом хлориду водню в атмосферу. У руйнуванні дамби звинувачують саме Україну і публікують фото, зроблене за допомогою бінокля 16-кратного збільшення.

Разом з тим варто відзначити, що на півночі окупованого Росією Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі. Про це заявила так звана глава регіонального управління Росспоживнагляду Наталія Пеньковська.

Так, вона відзначила, що профільні служби зафіксували перевищення допустимого розміру небезпечних речовин у повітрі. Крім того вона розповіла, що йдеться насамперед про викиди у повітря небезпечного хлористого водню у одному з населених пунктів окупованого Криму.

Наразі вже відомо, що прилади зафіксували дев'яти значне перевищення норми хлору у повітрі.

"Ми зареєстрували перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистого ангідриду. Цифри перевищують фоновий рівень. Перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню у нас зареєстровано в селі Перекоп, це найближча точка до кислотного накопивача. Перевищення середньодобової концентрації відзначаються в дев'ять разів", - сказала Пеньковська.

Крім того в окупованому Росією Криму назріває екологічна катастрофа, люди в паніці та не розуміють, що відбувається.

Після хімічної катастрофи в окупованому Армянську, яка відбулася 24 серпня, жителі постраждалого міста скаржаться на нові викиди кислоти з місцевого заводу. Люди розповідають про погіршення ситуації, і скаржаться, що їм нічим дихати.

Хмара з хімікатами з Криму накрила шість населених пунктів материкової України

Нагадаємо, окупанти перетворили Крим на газову камеру.

Як повідомляв "Знай.ua", кримчани показали Путіну наслідки його "ігор".

Також "Знай.ua" писав, що окупанти намагаються терміново замести сліди, але все дуже погано.