Заборонені види озброєння, якими РФ останніми роками буквально нафарширувала Донбас, усе частіше знаходять у різних куточках окупованого регіону.

Наслідки окупації Донбасу

Днями спостерігачі ОБСЄ вперше виявили на Донбасі зразки різних типів реактивних гранат.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували фрагменти різних типів реактивних гранат, які були розкидані прямо на дорозі Т1316 в районі ділянки розведення сил у Золотому Луганської області.

Місія ОБСЄ

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Про це сказано у повідомленні прес-служби місії.

“Приблизно в 500 м на північно-північно-захід від блокпоста збройних формувань, розташованого на південному краї ділянки розведення в районі Золотого, члени патруля місії вперше бачили фрагменти різних типів реактивних гранат, які були розкидані на самій дорозі Т1316, так і уздовж неї. Перебуваючи приблизно в 400 м на південь від північного краю даної ділянки розведення, команда СММ вперше зафіксувала фрагменти іншої реактивної гранати”, – розповіли у ОБСЄ.

ОБСЄ

За попередніми даними, перебуваючи на південному краї ділянки розведення в районі Золотого, спостерігачі чули близько 10 пострілів зі стрілецької зброї в 3-5 км на північний схід. За оцінкою, стрілянина відбувалась за межами ділянки розведення.

Нагадаємо, спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер повністю підтвердив раніше озвучені інформацію про готовність надати ЗСУ новітнє озброєння.

Курт Волкер
Курт Волкер

Про це Волкер повідомив журналістам під час саміту YES.

Він розповів, що офіційний Вашингтон готовий прийняти від Києва так званий "список потреб" для збільшення обороноздатності країни.

Курт Волкер
Курт Волкер

Крім того Волкер підтвердив, що всім вимоги російської сторони щодо врегулювання ситуації на Донбасі виконати практично неможливо.


Як писав раніше Знай.uа, мережу сколихнула новина про те, що в Донецьку (селище Ленінське) український снайпер ліквідував російського найманця, який "допомагав бабусям" на Донбасі, зробивши влучний постріл.

ЗСУ
ЗСУ


Також Знай.uа писав про те, що у НАТО назвали єдиний спосіб врегулювання ситуації на Донбасі.