Днями польські ЗМІ повідомили про вердикт суду щодо роботодавця, який вчинив злочин по відношенню до заробітчанки з України.

Журналісти повідомляють, що суд у місті Сьрода-Великопольська умовно призупинив кримінальне провадження проти громадянина Польщі, який у січні не надав допомогу громадянці України, яка працювала у нього.

Шокуюча історія, без перебільшення, поставила на вуха Україну.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, у жінки стався інсульт, однак працедавець зволікав із викликом карети швидкої допомоги. Він вивіз її з робочого помешкання і залишив на автобусній зупинці. Інцидент трапився у січні цього року неподалік Сьорди-Великопольської.

На місце інциденту прибула поліція, а також карета швидкої допомоги. Жінку у вкрай тяжкому стані госпіталізували, а медики підтвердили мозковий крововилив. Реабілітація українки триває і досі.

Працедавцю було висунуто дев’ять обвинувачень. Вісім з них стосувалися нелегального працевлаштування працівників. За це йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

В суді адвокат підприємця заявив, що Єнджей Ц. зізнався у звинуваченнях, а свою поведінку він пояснив звичайною панікою.

Адвокат також зазначив, що була підписана позасудова угода із представником потерпілої українки. Сторони зобов’язалися зберігати у таємниці її умови. Заяву захисту підтримав уповноважений громадянки України, а вона відбитками пальців підписала заяву про те, що "не вимагає переслідування та покарання Єнджея Ц., тому що вона з ним примирилася".

У підсумку в середу, 19 вересня, суд постановив умовно призупинити кримінальне провадження проти обвинуваченого з випробувальним терміном до двох років.

Нагадаємо, експерти зясували, як українські громадяни, працюючи в сусідній державі, латають діри у її економіці.


Як повідомляв Знай.ua, Чехія у даний момент лідирує за кількістю робочих вакансій у порівнянні з іншими європейськими державами.


Також Знай.ua писав про те, що німецька влада вирішила послідувати прикладу поляків та значно спростити працевлаштування громадян з держав, які не входять до ЄС.