В Закарпатті відбувся черговий спалах кору - захворіло 18 дітей загальноосвітньої школи в селі Горонда Мукачівського району. Про це повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ Вікторія Тимчик, передає Радіо Свобода.

Повідомляється, що школу закрили на карантин, а навчальний процес призупинили. 17 учнів ( 3-11 клас) страждають легкою формою захворювання і на даний момент знаходяться на амбулаторному лікуванні. Проте, одного з учнів довелося госпіталізувати в лікарню міста Мукачево.

Раніше епідеміологи зафіксували спалах кору на Закарпатті в травні цього року. Тоді хворобою заразилися 56 дітей.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в середу, 19 вересня, в українському місті Дніпро зафіксований новий випадок захворювання на ботулізм. Про це пише видання censor.

Як стало відомо, що 49-річна жінка захворіла на ботулізм після вживання в'яленої риби власного приготування. На даний момент постраждала перебуває у важкому стані в реанімації Дніпропетровської міської клінічної лікарні № 21.

Нещодавно в Міністерстві охорони здоров'я України закликали українців утриматися від вживання в'яленої риби, у зв'язку з високим ризиком захворіти на ботулізм.

Варто відзначити, що ботулізм – це важке токсикоінфекційне захворювання, яке характеризується ураженням нервової системи, переважно довгастого і спинного мозку, і протікає з переважанням офтальмоплегичного і бульбарного синдрому.

Нагадаємо, туберкульоз став найсмертельнішим захворюванням у світі, випередивши при цьому синдром набутого імунодефіциту (СНІД). Про це стало відомо з даних Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Як повідомляв портал Знай.ua, смертельна хвороба підкосила мешканців ще однієї області. На Донеччині жертвами ботулізму стали троє людей - двоє дорослих і одна дитина.

Також портал Знай.ua писав, на Україну насувається нова епідемія грипу. Найбільш уразливими групами названі лікарі, школярі, а також працівники сфери обслуговування.