Останнім часом скачки української валюти дивують українців не на жарт. Чого ж очікувати від 21 вересня?

Як повідомив Національний банк України, в порівнянні з попереднім днем вартість долара США впала на 6 коп. і склала 28,06 грн.

гроші

Євро подорожчав на 22 коп. - курс встановлений на позначці в 33,02 грн.
Вартість російського рубля також дещо зросла в ціні - до 0,422 грн.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До слова, експерти зясували, як українські громадяни, працюючи в сусідній державі, латають діри у її економіці.

Про це пише Politeka.

заробітчани

На сьогоднішній день майже півмільйона українських заробітчан, роюлячи внески, згадно з польськими законами, поповнюють Фонд соціального страхування з якого поляки отримують пенсії та іншу фінансову допомогу.

Це найбільший показник серед усіх мігрантів у Польщі, що сплачують внески.

В цьому році вперше в історії Закладу соціального страхування Польші (ZUS) до нього сплачують внески більше ніж пів мільйона іноземців.

"541 тисяча осіб, більшість з яких українці (403 тисячі), поповнюють Фонд соціального страхування (FUS), з якого поляки отримують, зокрема, пенсії та фінансову допомогу. Таким чином іноземці допомагають латати діру у пенсійній системі Польщі"

– йдеться в повідомленні.

Варто дододати, що минулого року цей показник був у півтора рази меншим - всього 270 тисяч наших громадян робили подібні внески.

Крім українців, найбільше внесків сплачують білоруси – 29,5 тисяч, в’єтнамці – понад 8 тисяч, молдовани – 7,6 тисяч, китайці та індійці – по понад 5 тисяч, румуни та грузини.

У той же час польські експерти зазначають, що таким чином роюочі мігранти легалізують своє перебування в чужій країні.

Нагадаємо, восени українців очікує значне подорожчання хлібу. Ціна на усі його сорти, запевняють фахівці, підвищиться щонайменше на 10-20 відсотків.

Як повідомляв Znaj.ua, Міжнародний валютний фонд оприлюднив економічний прогноз для України на найближчі 5 років. За версією експертів, ВВП на душу населення зросте на 50%.

Також Znaj.ua писав про те, що багато українців із жахом спостерігають за постійним зростанням цін на бензин, проте ця новина шокувала всіх.