Зміни в статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, які стосуються водіїв і пасажирів, Рада затвердила в першому читанні. Експерти переконані, що народні депутати приймуть і закон у другому читанні.

Покарання світять, в першу чергу, тим водіям, які ігнорують ремені безпеки. При цьому, якщо в автомобілі знаходиться не пристебнутий пасажир, то штраф буде виписаний на ім'я водія.

Тобто, згідно із законопроектом, водій зобов'язаний перед початком руху переконатися, що всі пасажири знаходяться в повній безпеці.

За непристебнутого пасажира водієві доведеться особисто заплатити зі своєї кишені штраф, який за новим законопроектом буде збільшено в 17 разів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Противники нового законопроекту продовжують стверджувати, що при ДТП автомобіль може загорітися, а у водія з пасажирами не буде часу через ремені, щоб вибратися із засобу. Прихильники нововведень запевняють, що подібні випадки є винятками і в більшості аварій ремені безпеки рятують водієві і пасажирам життя.

В Україні з 27 вересня почне діяти закон, який передбачає притягнення до відповідальності водіїв, він передбачає фіксацію шести видів правопорушень стаціонарними камерами.

Так, згідно із законом, спочатку з водіїв будуть знімати штрафні бали, яких буде вистачати на три правопорушення. Тільки після них почнуть виписувати грошові штрафи.

Нагадаємо, водії не забудуть про ремені безпеки, коли дізнаються про цей законопроект Верховної Ради.

Як повідомляв "Знай. ua", українцям дозволили їздити без прав. Депутати вирішили спростити управління транспортним засобом.

"Знай. ua" писав, що нахабні чинуші придумали, як залишити українців без зарплат. Для тих, хто оформляє співробітників "у тіні" і затримує виплати зарплат будуть посилені покарання.